Bemutatták a FOLT – Forrás Online Lelki Tanácsadást Debrecenben

Hazai – 2021. július 2., péntek | 14:41

A 30 éve működő Forrás Lelki Segítők Egyesülete az országban egyedülálló kezdeményezésként FOLT néven online lelki tanácsadói felületet indított, amelyet sajtótájékoztatón mutatott be Berényi András, a Forrás Lelki Segítők Egyesületének elnöke és Nyikos Fegyveres Andrea, az egyesület sajtókapcsolatokért felelős munkatársa június 30-án, szerdán, a Forrás Közösségi Klubban.

A FOLT – Forrás Online Lelki Tanácsadás elsődleges célja a gyerekek, serdülők, hozzátartozóik és segítőik lelki egészségének megőrzése, illetve mentális problémák jelentkezése esetén igénybe vehető online segítő szolgáltatás kialakítása, különös tekintettel a koronavírus-járvány időszakára, amely újabb pszichés problémák megjelenéséhez vezetett.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták,

a fiatalok számára elérhetetlen vagy elképzelhetetlen a segítő szakemberekkel való személyes konzultáció a pszichés, addikciós problémák jelentkezésekor.

A segítés e korosztály vonatkozásában egyre inkább az online tér felé tolódik. Ezt a szükségletet még inkább felerősítette a koronavírus-járvány, és még inkább szükségessé tette, hogy a lelki és pszichés segítség online formában is elérhető legyen.

Ezt a szükségletet ismerte fel a Forrás Lelki Segítők Egyesülete, és határozta el, hogy komplex, online szolgáltatást hoz létre, amely a fiatalok, illetve hozzátartozóik, segítőik számára a lelki és életvezetési problémáikban nyújt segítséget a virtuális térben képzett és tapasztalt mentálhigiéniás és szociális szakemberek segítségével.

A FOLT megismertetésére átfogó, hosszú távú online marketing stratégiát dolgoztak ki, mely során a cél a 14–25 éves korosztály országos elérése minden általuk használt platformon.

A FOLT-szolgáltatáshoz a célcsoportot Facebook-, Instagram- és Google-hirdetésekkel kívánják elérni, valamint további céljuk a társadalmi érzékenyítés a mentálhigiéniés problémákkal szemben, az érintett fiatalok és felnőttek figyelmének felkeltése és annak tudatosítása, hogy van megoldás a problémáikra.

A FOLT szolgáltatásait kényelmesen, otthoni környezetben az online tér révén érhetik el a felhasználók. Mindezek mellett folyamatos stratégiai tanácsokkal és edukációval segíti a marketinges csapat az egyesületet, illetve a FOLT-projektben részt vevő munkatársakat.

A FOLT honlapon négyféle módon: e-mail, chat, videochat és telefon révén kérhetnek és kaphatnak online segítséget az igénybe vevők. A honlap, illetve a honlapba ágyazott szolgáltatások mobiltelefonra való optimalizálása megtörtént, így a célközönség könnyebben elérheti azt.

A 30 éve működő Forrás Lelki Segítők Egyesülete az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott támogatással a gyermek- és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastrukturális feltételeinek fejlesztése című EFOP-2.2.0-16-2016-00002 számú pályázati program folytatásaként hozta létre a FOLT online tanácsadói felületét gyermekek és hozzátartozóik részére.

További információ:

Berényi András, a Forrás Lelki Segítők Egyesületének elnöke

Telefon: +36 30 8570 534

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria