Családbarát kórházi innovációk – járvány idején

Hazai – 2021. március 9., kedd | 11:49

A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2018 óta minden évben keresi a családbarát megoldásokban élen járó kórházi osztályokat és kórházakat.

2020-at meghatározta a járványhelyzet, amely a frontvonalban, az egészségügyben dolgozókra minden eddiginél nagyobb terhet rakott. Ennek figyelembevételével a pályázatot alapító két szervezet idén a hagyományostól eltérő módon keresi a kórházak életében előforduló legjobb családbarát gyakorlatokat:

idén családbarát történeteket várnak.

2021-ben keresik tehát a 2020-ban, a járványhelyzetben indult családbarát megoldásokat megvalósító kórházi osztályokat és kórházakat. A családbarát történetek és intézkedések kedvezményezettjei lehetnek a betegek és családjaik, illetve a kórházban dolgozók is.

Kétféle díjat osztanak ki:

1. Zsűri díja: A pályázatokat a „Családbarát kórház és családbarát kórházi osztály” pályázat szakmai zsűrije fogja elbírálni idén is, és döntése alapján nyertest hirdet.

A beadott történetek, intézkedések közönségszavazáson is részt vesznek.

2. A közönségszavazás ezen az oldalon keresztül történik 2021. április 5. és 25. között.

Határidő: 2021. március 31-ig várják a pályázatokat, amelyek terjedelme maximum 2000 karakter (szóközökkel) és egy illusztráció, kép (fotó vagy grafika), erre az e-mail-címre: balansz@haromkiralyfi.hu

A hagyományos, szakmai pályázat kiírásával kapcsolatban a későbbiekben adnak tájékoztatást. A nyerteseket 2021 júniusában, a Magyar Kórházszövetség első féléves kongresszusán hirdetik ki.

A pályázat részleteiről ITT olvashatnak.

Forrás és fotó: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria