Együttműködés született az ELTE TÁTK és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola között

Hazai – 2023. augusztus 7., hétfő | 18:30

Az ELTE Társadalomtudományi Kara (ELTE TÁTK) és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola megállapodásban rögzítette jövőbeli kutatási és oktatási együttműködési céljait. A megállapodást Prónai Csaba, az ELTE TÁTK dékánja és Fehérváry Örs Jákó, a Sapientia rektora írta alá július 3-án.

Az együttműködő felek a megállapodás keretében ígéretet tettek elméleti és gyakorlati tudásbázisuk és kapcsolatrendszereik mozgósítására közös szakmai céljaik elérése érdekében.

A megállapodást követően a két intézmény – saját humántudományos profiljuk metszéspontjain – közös kurzusok és kutatási projektek indítását tervezi. A felek továbbá elköteleződtek amellett, hogy közös szakmai rendezvényeket, kerekasztal-beszélgetéseket és tudománynépszerűsítő programokat szerveznek a jövőben, és bíznak abban, hogy a közös oktatási, kutatási és tudományszervezési projektek hatására az egyes intézmények oktatói konzulensi minőségben is közreműködhetnek egymás hallgatóinak szakdolgozati felkészítésében.

Juhász Gábor, az ELTE TÁTK Szociálpolitika Tanszékének habilitált egyetemi docense, a megállapodás egyik előkészítője kiemelte: „Fontosnak tartjuk a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolával kötött megállapodást, hiszen a hit- és társadalomtudomány metszéspontjain tervezett eszmecserék és az ezekre építhető oktatási és kutatási együttműködések fontos új elméleti tudást hozhatnak létre, s így a két intézmény összefogása jelentős tudástranszferekkel járulhat hozzá a társadalmi innovációhoz.”

Fehérváry Örs Jákó, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola rektora hozzátette: „Felismerve a humántudományi hivatás művelői közötti együttműködés szükségességét és kölcsönös előnyeit, valamint a világi és egyházi felsőoktatási intézmények közötti szakmai kooperáció hazai tudományos életre való pozitív hatását, örömmel várjuk az ELTE Társadalomtudományi Karával való közös munkát mind az oktatás, mind pedig a kutatás területén.”

Forrás és fotó: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria