Együttműködési megállapodás a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a szíriai Antiochiai Egyetem között

Hazai – 2019. december 2., hétfő | 17:56

November 27-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora, Kuminetz Géza, valamint Frivaldszky János és Szilágyi Csaba rektorhelyettesek fogadták II. Ignác Efrém antiochiai pátriárkát, a Szír Ortodox Egyház vezetőjét, Nicodemus Daoud Matti Sharaf moszuli érseket, Josztinosz Bulosz Szafár zahléi érseket és Rakán Razukot, a Szír Ortodox Egyház által alapított Antiochiai Egyetem rektorát.

A megbeszélésen jelen volt Fodor György, a PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának dékánja és Major Balázs, a Régészettudományi Intézet vezetője.

A szívélyes, jó hangulatban zajló találkozó keretében a magyar katolikus egyetem és szíriai Antiochiai Egyetem rektora együttműködési megállapodást kötött.

Amint azt II. Ignác Efrém szír ortodox pátriárka kifejtette: nagy bizakodással tekintenek az együttműködés elé, mely a PPKE Régészettudományi Intézetével már meg is kezdődött, s mely reményeik szerint hamarosan további szakterületeken, elsősorban az információs technológia és bionikai képzés terén tovább bővülhet. Mindezek jelzik, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fontosnak tartja a közel-keleti keresztényekkel való tudományos együttműködést, az ő támogatásukat, különösen a háború sújtotta területeken, ami által az egyetem is gazdagodik, megtapasztalva az ottani keresztény testvérek hitben való hősies kitartását, népükhöz, kultúrájukhoz való ragaszkodását.

Forrás és fotó: Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Rektori Hivatal

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria