Elhelyezték Boldog Brenner János ereklyéjét az öttömösi templomban

Hazai – 2019. december 9., hétfő | 14:56

Boldog Brenner János ereklyéjét december 5-én ünnepi szentmise keretében helyezték el új őrzési helyén, a Csongrád megyei település felújított katolikus templomában.

Az ereklyét Székely János szombathelyi megyéspüspök adományozta a templomnak 2019 nyarán, a templom felszentelésekor. A helyi hívek mellett azóta sokan érkeznek a környező településekről is Öttömösre fohászaikkal, kéréseikkel, hogy tiszteletüket leróva kérjék Brenner János vértanú közbenjárását.

A helyi és környékbeli hívekkel együtt a település valamennyi hittanosa részt vett az öttömösi templomban december 5-én bemutatott koncelebrált ünnepi szentmisén.

Homíliájában Janes Zoltán zákányszéki plébános Brenner János imádságos életének fontosságáról, családi hátteréről beszélt, továbbá arról az útról, amelyre a Megváltó hívta meg a vértanú lelkipásztort.

„Az adventi időszakban fontos elcsendesedni, és önmagunk csendjében felismerni Isten végtelen szeretetének igaz örömét, amely dallamként tündököl vissza lelkünkben. Így válhatunk adventi emberekké, így vált Boldog Brenner János is az örök advent új hírnökévé” – fogalmazott a szónok.

A szentmise után megáldották az öttömösi plébánia – a Magyar Falu Program keretében – felújított épületét, majd előadást hallgathattak meg a jelenlévők Boldog Brenner János életéről.

Szöveg: Kuris István László

Forrás és fotó: Urunk Színeváltozása Plébánia, Ruzsa

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria