Elindult a regisztráció a Váci Egyházmegyei Családtalálkozóra

Hazai – 2022. május 30., hétfő | 18:35

Családtalálkozóra hív a Váci Egyházmegye július 2-ra, szombatra Veresegyházra. Az egésznapos rendezvényen előadások, tanúságtételek, gyermek- és közösségi programok, koncert és akolitustalálkozó várja a résztvevőket. A rendezvényt püspöki szentmise zárja, amelyet Marton Zsolt megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családbizottságának elnöke celebrál.

A Váci Egyházmegyei Családtalálkozón a részvétel ingyenes, előzetes regisztráció esetén térítésmentes ebédet is biztosítanak. Regisztrálni egyénileg és családosan is lehet – előbbire az egyházi szolgálatban állókat, akolitusokat, egyedül érkezőket kérik. Külön várják azok jelentkezését is, akik szívesen segítenék önkéntesként a program megvalósulását: őket ugyancsak egyéni regisztrálásra kérik a szervezők. A Veresegyházi Római Katolikus Plébánia szervezésében megvalósuló rendezvényt egyéb felajánlással is támogathatjuk, amelyet ugyanezen a felületen jelezhetünk.

A délelőtt házigazdái Pindroch Csaba és Verebes Linda lesznek, előadói Pécsi Rita neveléskutató és Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója, illetve tanúságot tesz Csókay András és felesége, Altay Daniella, Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, valamint Fodor Réka (Afréka) és férje, Greguss Sándor.

Délután kerül sor a Közösségek teraszára, melynek keretében többek között az egyházmegye közösségeivel, lelkiségi mozgalmak képviselőivel, a Bízd Rá Magad mozgalom tagjaival találkozhatnak a résztvevők, valamint Pintér Béla énekes koncerjét hallgathatják meg, majd sor kerül az akolitustalálkozóra is.

A legkisebbeket játszótér, népi fajátékok, bábszínház, kézműves-foglalkozás, lovaglási lehetőség és sok más színes program várja.

A rendezvény zárásaként Marton Zsolt, a Váci Egyházmegye főpásztora mutat be szentmisét az Eucharist és a Szent Erzsébet kórus zenei közreműködésével a Kucsa Tamás Városi Sportcsarnokban.

A programokról és időpontjukról részletesen ITT olvashatnak; további információkat a folyamatosan frissülő Családtalálkozó.hu weboldalon találnak. 

Marton Zsolt meghívását az alábbi videóra kattintva tekinthetik meg:

 

A családok évének lezárása alkalmából és a július 2-i Váci Egyházmegyei Családtalálkozóra készülve a szervező veresegyházi egyházközség rajzpályázatot is hirdet gyermekek, fiatalok számára, melyre az egész egyházmegyéből várják az alkotásokat. A cél, hogy a pályázó megmutasson egy családjára jellemző emlékezetes tevékenységet, fontos eseményt.

A pályaművek szabadon választható technikával A4-es méretben készülhetnek. Óvodás, alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás korcsoportokban is lehet majd jutalmat nyerni. Leadási határidő: június 7. További részletek a leadás módjáról és elérhetőség ITT.

*

Június 22. és 26. között kerül sor Rómában a Családok X. Világtalálkozója, amelyet a pandémia miatt kellett egy évvel elhalasztani. A korábbi találkozóktól eltérően a jubileumi esemény kapcsán idén a családok nemcsak Rómában, hanem az egyházmegyékben szervezett programok révén szerte a világon is megélhetik a találkozás örömét, de a római találkozó eseményeibe is bekapcsolódhatnak az online közvetítéseken keresztül.

A jubileumi eseményre való felkészülést segítő, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családügyi Bizottsága által közreadott, hét katekézisből álló sorozat nyomtatott változata az Új Ember április 3-i számában jelent meg, de IDE KATTINTVA online is elérhető.

Forrás és fotó: Családtalálkozó.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria