Elkezdődött a 168 órás szentségimádás Szegeden

Hazai – 2020. szeptember 14., hétfő | 18:21

A 168 órás szentségimádást Gyulay Endre nyugalmazott megyéspüspök szeptember 13-án, vasárnap este szentmise keretében indította el a jezsuiták szegedi templomában.

„Minden forrásom belőled fakad.” Ezzel a mottóval elkezdődött Szeged első egyhetes folyamatos szentségimádása, mellyel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eredeti időpontjában az Úr színe elé viszik imádságban a várost.

A hét minden órájában családok, baráti közösségek, plébániai csoportok, lelkiségi mozgalmak tagjai és egyéni jelentkezők imádkoznak és virrasztanak az Úrral. A szentségimádásba bárki bármikor bekapcsolódhat.

Homíliájában Gyulay Endre kiemelte, az Úr előtt töltött idő arra való, hogy a magunk viszontszeretetét bemutassuk Jézusnak, aki egyedül szeret bennünket bűn nélkül. A püspök kérte, hogy ez ne csak látszat és forma legyen, hanem tartalom is, amelynek mibenlétéről a lübecki Krisztus-szobor felirata tanúskodik:

Ti mesternek hívtok – és nem kérdeztek engem.
Útnak neveztek – és nem jártok rajtam.
Világosságnak hívtok – és nem néztek reám.
Életnek neveztek – és nem kerestek engem.
Bölcsnek hívtok – és nem követtek engem.
Hatalmasnak neveztek – és nem kértek engem.
Irgalmasnak hívtok – és nem bíztok bennem.
Igazságnak neveztek – és nem féltek tőlem.
Ha egyszer örökre elvesztek – ne okoljatok engem!

A jezsuita templom a következő vasárnap estéig állandóan nyitott ajtókkal és folyamatos szentségimádással várja a „szomjazókat”.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Mader Balázs

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria