Értekezletet tartottak az Egri Főegyházmegye köznevelési intézményei vezetőinek Mátraszentimrén

Hazai – 2022. október 19., szerda | 17:32

Rendhagyó módon idén Mátraszentimrén, a Stella Katolikus Egyházi Üdülőben tartották az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények vezetőinek értekezletét október 17–18-án. Az aktuális feladatok és a tanév programjainak megbeszélésén túl egymás jobb megismerését szolgálta a kétnapos program.

Németh Zoltán, az Egri Főegyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának osztályvezetője elmondta: a találkozó célja, hogy gyönyörű természeti környezetben lelkesítsék, buzdítsák a pedagógusokat, mert csak így tudják forrásként betölteni a hivatásukat.

A szakmai kérdések átbeszélését követően a mátraszentimre-fallóskúti Béke Királynője-templomba vezetett az intézményvezetők útja, ahol Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét. Prédikációjában a főpásztor a nap szentjéről, Szent Lukács evangélistáról beszélt, aki az Apostolok cselekedeteiben leírja, hogy Jézus tanítványai hogyan álltak helyt a nehézségekben. Isten gyermekeként nekünk ugyanúgy társadalmi és egyéni nehézségekkel, negatív eseményekkel, kihívásokkal, kudarcokkal kell szembenéznünk, mint az apostoloknak.

Az Úr imája, a Miatyánk megtanításával Jézus felhatalmazza az apostolokat, hogy lépjenek be abba a bizalmi, családias kapcsolatba, ami őt a mennyei Atyához fűzte. Mi is Isten gyermekei vagyunk, bátran kérjük segítségét, és a reménytelenség idején is megtapasztalhatjuk erejét, vigasztalását – zárta elmélkedését Ternyák Csaba érsek.

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő 55 köznevelési intézmény igazgatóinak értekezlete kötetlen beszélgetéssel zárult.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Szöveg: Pap Ildikó

Fotó: Szent István Televízió / Vozáry Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria