Harmincéves a Máltai Szeretetszolgálat szekszárdi csoportja

Hazai – 2022. május 24., kedd | 10:31

Alapításának harmincadik évfordulóját ünnepli májusban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szekszárdi csoportja. A május 13-án a tolnai megyeszékhelyen tartott jubileumi ünnepségen az önkéntesek megújították ígéretüket, hogy Istentől kapott hivatásukként szolgálják a rászoruló embereket. A rendezvényen részt vett Bíró László püspök is.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szekszárdi önkéntesei 1992-ben kezdték meg szolgálatukat, küldetésük jegyében szolgálva a környéken élő nehéz sorsú embereket. A hagyományosnak tekinthető adománygyűjtés és -osztás mellett fontos feladatuknak tekintik az idős, beteg emberek lelkigondozását. A város fekvőbeteg-intézményében rendszeresen látogatják a betegeket, valamint idősotthonokba járnak beszélgetni, felolvasni, együtt imádkozni.

Harmincéves folyamatos szolgálatukat szentmisével ünnepelték, melynek során Petkó Tamás plébános megáldotta a csoport máltai zászlóját, majd a tagság megújította Isten előtti ígéretét a vállalt szolgálatára.

A szentmise után a plébánia közösségi házában folytatódott az ünnepség. Először a csoport kórusa dallal köszöntötte a meghívott vendégeket, majd Gyurkovits János alpolgármester mondott köszöntőbeszédet, és Jónás Gergely, a segélyszervezet dél-dunántúli régiójának ügyvezetője méltatta a csoport munkáját.

Hesz Zoltánné csoportvezető foglalta össze a közösség elmúlt harmincéves tevékenységét, szót ejtve az eredményekről, nehézségekről és örömekről. A szerteágazó munka bemutatása után a csoport egyik támogatottjának visszaemlékezése hangzott el, amit a csoport egyik tagja olvasott fel, mivel a szerző, Gyarmati Klaudia kórházba került.

Végül Bíró László püspök, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos lelkivezetője mondott beszédet. Felelevenítette a szervezet megalakulásának időszakát. Szólt arról is, hogy egy istenhitre épülő, embereket szeretve segítő önkéntes szolgálatnak milyen összetett szempontoknak megfelelően kell működnie, hogy valóban Istent szolgálva, az ő szeretetét tudja közvetíteni. Bíró László püspök beszédét áldással zárta.

Az ünnepségen megemlékeztek a csoport elhunyt tagjairól is. A visszaemlékezések után a partnerszervezetek megjelent vezetői köszöntötték az önkénteseket.

Az évfordulón sem feledkeztek el az önkéntesek a rájuk számító nehéz helyzetben élő emberekről – az ünnepség keretében adományosztást tartottak.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria