Huszonöt éves a győri Apor Vilmos-iskola

2018. november 15. csütörtök, 12:35

1993. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit a győri Apor Vilmos Iskolaközpont. Az iskola diákjai és pedagógusai püspöki szentmisével és kiállításmegnyitóval ünnepelték meg a 25. évfordulót november 11-én.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepi szentmisét Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be. A szertartást követően megnyitották az intézmény tanulóinak alkotásaiból, valamint a 110 éve született Platthy György pécsi festőművész műveiből álló képzőművészeti kiállítást.

A szentmise kezdetén Benkovich Ferenc plébános, az iskola püspöki biztosa köszöntötte a megjelenteket. Beszédében röviden felidézte az intézmény történetét, valamint megköszönte számos segítőjük áldozatos munkáját, támogatását.

Homíliájában a főpásztor az özvegyasszony két fillérjéről szóló szentírási részből kiindulva kiemelte, hogy a legnagyobb öröm, ha azt adjuk, amire nekünk is szükségünk van, hiszen mindenkinek van valamilyen értéke, akár tudás, jellembeli sajátosság, vagy mosoly, ami másnak ajándékul szolgálhat.

A szentmisét követően Kiss Zoltán, az iskolaközpont igazgatója ünnepi beszédében köszönetet mondott a tanárok, szülők, diákok negyedszázados együttműködéséért, az elmúlt időszak igazgatóinak munkájáért, a fenntartó Győri Egyházmegye, az Apor Vilmos Alapítvány és a jó szándékú támogatók segítségéért. Külön is köszöntötte azokat a kollégákat, munkatársakat, akik az alapító tagok közül most is az intézményben dolgoznak. Negyedszázaddal ezelőtt ők voltak azok, akik bátran vállalták a kihívást, sokak számára az ismeretlen feladatot. Értékteremtő munkájuk jelentősen hozzájárult a 25 éves iskola arculatának kialakításához.

A Platthy György-kiállítást, valamint az intézmény művészeti iskolája tanulóinak munkáiból nyílt jubileumi tárlatot Madarász Hedvig, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelés-igazgatási főosztályvezetője nyitotta meg. Győr város polgármestere nevében Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő adott át emléklapot az iskolában folyó nevelő-oktató munka elismeréseként. Az ünnepségen beszédet mondott Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Platthy Iván nyugalmazott államtitkár, valamint Balogh József egykori polgármester.

Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban gazdag kulturális programmal folytatódik a jubileumi ünnepségsorozat.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
zarandokvonat-indul-csiksomlyoi-papai-misere
Zarándokvonat indul a csíksomlyói pápai misére

A Misszió Tours Utazási Iroda május 31-én buszokat és zarándokvonatot is indít Csíksomlyóra, a pápai szentmisére. A részletekről Budai László ügyvezetővel beszélgettünk.

18:15
bator-botond-hargitafurdoi-palos-szerzetes-csiksomlyoi-papalatogatas-sok-meglepetest-okozhat
Bátor Botond hargitafürdői pálos szerzetes: A csíksomlyói pápalátogatás sok meglepetést tartogat

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói Mária-kegyhelyen. A pápalátogatásról Bátor Botond pálos szerzetest, volt tartományfőnököt, hargitafürdői elöljáró-plébánost kérdeztük.

12:20