Idén is zöldellnek a kertek a Győri Egyházmegyében

Hazai – 2019. augusztus 6., kedd | 13:26

A Katolikus Karitász Öngondoskodó háztartások – Zöldellő kertek elnevezésű programja keretében évek óta vetőmagcsomagokat juttat el egyházmegyei szervezetein keresztül a konyhakerttel rendelkező rászoruló családokhoz. A Győri Egyházmegyei Karitász idén is csatlakozott a programhoz.

A program során összesen 140 család kapott vetőmagcsomagot, mely változatos konyhakerti zöldségek és néhány virágfajta magjait tartalmazta.

A segítség a Győri Egyházmegyében működő helyi karitászcsoportoknak köszönhetően Császárra, Csepregre, Fertőszéplakra, Győrbe és környékére, Harkára, Lébénybe, Mezőörsre, Mosonba, Nagyszentjánosra, Rábacsécsénybe, Rábaszentmihályra, Sopronkövesdre, Tétre, valamint Töltéstavára is eljuthatott.

A Katolikus Karitász országos központja évek óta meghirdeti ezt a segélyprogramot, amelynek keretében vetőmagot biztosít olyan családoknak, akik rendelkeznek kis konyhakerttel, és vállalják, hogy tavasztól művelik földjüket.

A program célja, hogy a családok – főként, ahol munkanélküliek a szülők – a kapott vetőmaggal, kertjeik művelésével megtermeljék maguk számára a szükséges zöldségek egy részét.

A vetőmagcsomagokban tizenötféle mag található: sárgarépa, zöldborsó, bab, dughagyma, uborka, spárgatök, kukorica, karalábé, spenót, saláta, sütőtök, cékla, cukkini, karalábé és retek.

A Karitász fontosnak tartja, hogy a program során szakmai segítséget is biztosítson a családoknak, hogy kertjeikben a lehető legnagyobb termést takaríthassák be. Országszerte szakemberek segítik a kertek művelését, s emellett önkéntesek szükség szerint eszközöket is biztosítanak a családoknak.

Forrás: Katolikus Karitász; Győri Egyházmegyei Karitász

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria