Imádkozzunk együtt Magyarország békéjéért! – Rózsafüzér-imaest a Szent István-bazilika előtt

Hazai – 2022. szeptember 9., péntek | 13:21

Szeptember 11-én, vasárnap este 19 órakor az Emmánuel Közösség és a Szeretetláng Mozgalom szervezésében imaest kezdődik a budapesti Szent István-bazilika előtt Magyarország békéjéért és biztonságáért, Ukrajna békéjéért és védelméért, és hogy hazánk, Európa és az világ védelmet nyerjen egy kiszélesedő háború ellen.

Az elmúlt időszakban sokakban megfogalmazódott, hogy hazánk és a világ békéje csak széleskörű imaháttér révén őrizhető meg. Ennek nyomán születőben van egy országos méretű imaösszefogás, amelynek sürgető szükségét Lackfi János, Prima Primissima-díjas író személyes hangvételű vallomásban így foglalt össze:

„Nehéz idők jönnek az egész világra, Magyarországra is, ez nem titok. Ha szeretnétek, hogy az ország békében élhessen, és átvészelhesse a válságot, szálljatok be az imaláncba, melynek én is tagja vagyok, és szóljatok hittel Istenhez mindennap. Ha katolikusok vagytok, mondjatok el napi négy rózsafüzért hazánkért, kérve, hogy a fegyveres konfliktusok elkerüljék. (Többet sem tilos!) Minden más keresztény testvért szeretettel invitálok, hogy kötött vagy szabad fohászkodással, dicsőítéssel csatlakozzék ehhez a láthatatlan közösséghez. Szeretettel ajánlom az alábbi imát is, hogy minél jobban összehangolódhassunk Isten szándékaival, aki nem a pusztulás, hanem az élet Ura:

»Imádott Jézusom! Lábunk együtt járjon. Kezünk együtt gyűjtsön. Szívünk együtt dobbanjon. Bensőnk együtt érezzen. Elménk gondolata egy legyen. Fülünk együtt figyeljen a csöndességre. Szemünk egymásba nézzen és tekintetünk összeforrjon. Ajkunk együtt könyörögjön az Örök Atyához irgalomért! Ámen.« (Az Úrral való egység imája, Szeretetláng Mozgalom)”

A szervezők kérik, hogy akik nem tudnak jelen lenni a központi rózsafüzér ima helyszínén, a saját templomukban vagy otthonukban csatlakozzanak hozzájuk, együtt könyörögve hazánk védelméért és a béke nagy ajándékáért.

Az imaest támogatói: Székely János megyéspüspök; Németh Emma SSS, a Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciájának elnöke; Eperjes Károly színművész; Lackfi János író; Szociális Testvérek Társasága; Szent István Társulat

Bővebb információ ITT találnak.

Forrás: Szeretetláng Mozgalom

Fotó: Wikipédia; Szeretetláng Mozgalom

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria