Imaszobát alakítottak ki a győri Prohászka-iskola ideiglenes épületében

Hazai – 2021. december 17., péntek | 16:07

December 15-én Veres András megyéspüspök megáldotta a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda gimnáziumi tagozatának ideiglenes épületében kialakított imaszobát Győrben.

Az iskola felújítási munkálatainak időszakában a gimnázium átmeneti székhelyeként szolgáló Türr István utcai épületben a diákok, tanárok, a vezetőség és az iskolalelkész, Simon Dávid atya közös szándékából egy olyan szakrális helyiség jöhetett létre, ahol Jézus állandóan jelen van az Oltáriszentségben.

A korábban tanteremként funkcionáló imaszobában a tabernákulumon kívül néhány imazsámoly található, falán pedig az átépítés alatt átmenetileg zárva tartó kápolna Udvardi Erzsébet által készített oltárképének digitalizált változata látható.

Veres András püspök december 15-én, szerdán bensőséges szertartás keretében áldotta meg az imaszobát.

Az ünnepi eseményen a győri megyéspüspök, Kálmán Imre atya, Simon Dávid iskolalelkész és Nagy Csaba intézményvezető mellett a gimnáziumi osztályok képviselői is jelen voltak.

A szertartás Szent Pál apostol a Thesszalonikiakhoz írt első levelének részletével kezdődött, mely ráirányította a figyelmet az ima megtartó erejére.

Az imádságos hely megáldásakor Veres András püspök hálát adott az Úrnak, hogy gondviselésével létrejöhetett egy elcsendesedést és istenkapcsolatot megerősítő szakrális tér a gimnázium épületében.

A főpásztor könyörgéssel fordult a Teremtőhöz, a Szűzanya és a szentek közbenjárását kérve, hogy a megáldott falak között eltöltött idő valódi erőforrást jelenthessen. Könyörgésébe foglalta, hogy az imaszobába betérő diákok és tanárok között erősödjön a bizalom és a szeretet, így együtt tudják imádni az Úristent.

Az imaszobáról ITT olvashatnak bővebben.

Forrás: Győri Egyházmegye

Szöveg: Nagy Mónika Rita/Prohászka-iskola, Győr

Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria