Jelentkezz az elsők között a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaira!

Hazai – 2019. augusztus 26., hétfő | 13:46

Már csak egy év, és elkezdődik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) gazdag programsorozata. Budapesten, a Szent István-bazilika előtt Erdő Péter bíboros indítja el a 365 napos visszaszámlálást szeptember 13-án délután 4 órakor. Ekkor nyílik meg a regisztráció. Jelentkezz az elsők között a NEK programjaira!

Az eucharisztikus kongresszus nem a szó szoros értelmében vett tudományos tanácskozás, „kongresszus”. Sokkal inkább egy világméretű spirituális rendezvénysorozat, amely során a kenyér és a bor színében velünk maradt Jézus Krisztust ünnepeljük. Magyarországon több mint 80 éve volt utoljára ilyen százezreket megmozgató ünnep.

Május elején flashmobbal ünnepeltük, hogy 500 nap maradt a kongresszus nyitányáig. Ötszáz általános és középiskolás fiatal kórusénekkel ünnepelt a budapesti Szent István-bazilika előtt. Velük tartott a Magyar Katolikus Egyház vezetője, Erdő Péter bíboros is, aki a kezdetek óta kiemelt figyelemmel követi a NEK előkészületeit.

Ezúttal 2019. szeptember 13-án 16 órára várják az érdeklődőket a Szent István-bazilika előtti térre, ahol fellép a debreceni Hajdú Táncegyüttes, akik többek között Törökországba is elvitték a NEK hírét. A gyermek fellépők közül néhányan éppen a NEK-et megnyitó szentmisén lesznek elsőáldozók a Puskás Ferenc Stadionban.

Szeptember 13-án kezdődik a regisztráció a 2020-as esemény programjaira. Legyünk minél többen a téren! Érdemes követni a NEK honlapját, valamint közösségi oldalait (Facebook, Instagram) a legfrissebb információkért!

Forrás: NEK Titkárság

Fotó: Ambrus Marcsi

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria