Kisfilmmel biztatnak a görögkatolikusok hitünk megvallására a népszámláláson

Hazai – 2022. szeptember 21., szerda | 17:25

A Görögkatolikus Médiaközpont és a Miskolci Egyházmegyében szolgáló Varga Csaba atya ötlete nyomán készült a kisfilm, ami igen személetesen mutatja be, hogy miért is kiemelten fontos az október 1-jén kezdődő népszámláláson megvallani hitünket. A Görögkatolikus Egyház kisfilmjét egy fiatal parókus, a baktakéki Varga Csaba atya rajzolta meg a népszerű Draw my life típusú videó formájában.

Az alábbiakban közzétesszük a kisfilm szövegét:

„Mindannyian szeretjük, ha családunkban, munkahelyünkön, és úgy általában az életünkben harmonikusan mennek a dolgok. Mindenki látja a célt, tudja és teszi a feldatát, teljes összhangban, mint a fogaskerekek.

Ehhez azonban információkra van szükségünk, hiszen ezek alapján tudunk célokat meghatározni és jó döntéseket hozni. Így van ez Görögkatolikus Egyházunkban is.

Ismerjük meg Fülöp, Atanáz és Ábel atyát! Ők Görögkatolikus Egyházunk vezetői. Munkatársaikkal együtt azon dolgoznak, hogy a rájuk bízott egyházat a legjobb tudásuk szerint vezessék. Ehhez tudniuk kell, kik is azok a görögkatolikusok: hány évesek, merre laknak, mekkora a családjuk, hogyan élnek, mit dolgoznak vagy hol tanulnak.

Ezeket az adatokat a tízévente megszervezett népszámláláson lehet megtudni. Idén ismét lesz népszámlálás, amelyen minden magyar állampolgárnak kötelező részt vennie.

A sok kérdés között van egy számunkra nagyon fontos: a vallásodra vonatkozó. Azt kérjük, vállald, hogy görögkatolikus vagy! Ezzel nemcsak hitedről teszel tanúságot, de segíted egyházunk döntéshozóinak a munkáját is.

Számítasz és számítunk rád!”

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria