Legóból Betlehemet – Gyerekeknek szóló építőversenyt hirdetnek a Pécsi Egyházmegyében

Hazai – 2022. november 14., hétfő | 14:51

Betlehemépítő versenyt hirdet a Pécsi Egyházmegye köznevelési intézményeinek növendékei számára a komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda: a pályaműveket legóból kell megalkotni. Nevezni óvodáskortól az általános iskola 8. osztályáig lehet.

Ahogyan Assisi Szent Ferenc is a saját korában fellelhető, mindenki által ismert anyagok felhasználásával elevenítette fel az első karácsonyt, úgy a ma játékai között megtalálható, kedvelt építőjáték elemeinek felhasználásával képzelhetik el és jeleníthetik meg a verseny résztvevői a betlehemi születéstörténetet.

A komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2020-ban hirdette meg első alkalommal a versenyt, a nagy népszerűségre való tekintettel pedig idén már a Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő valamennyi oktatási-nevelési intézmény számára felkínálják a lehetőséget a részvételre.

Az idei verseny témája Jézus születése, a szabályzat szerint nem használhatóak a kifejezetten bibliai témájú készletek elemei. Az elkészült pályamű maximum 40×40×40 cm alapra épülhet. 

A díjazás (Lego-csomag, illetve meglepetésajándék) korosztályonként (óvodások, 1–2. osztály, 3–4. osztály, 5–8. osztály) történik.

A verseny szervezői az elkészült pályaművekről fényképet várnak a legobetlehem@gmail.com e-mail-címre név, csoport, osztály és az intézmény nevének feltüntetésével. A pályaművekről készült fotók beküldési határideje: 2022. december 16.

A 2020-ban érkezett pályaművekről készült video-összeállítás itt megtekinthető:

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria