MÉCS Napokat szerveztek társkeresőknek Budapesten – tizedszer

Hazai – 2018. május 3., csütörtök | 11:51

Tizedik alkalommal tartottak MÉCS Napokat társkereső egyedülállóknak Budapesten április 27. és 29. között, Mészáros Domonkos OP vezetésével.

(A kép illusztráció)

2013 őszén tartottak először szabad állapotú katolikusok számára meghirdetett MÉCS Napokat. A MÉCS és a párKatt.hu katolikus társkereső által félévente közösen szervezett lelkigyakorlatot azóta is nagy érdeklődés övezi. Egyetlen kivétellel mindegyik alkalom, így a legutóbbi is telt házzal, ötvenfős részvétellel, körülbelül 40–60 százalékos férfi–nő aránnyal zajlott, Mészáros Domonkos OP vezetésével.

„Nem azt kaptam, amit vártam, hanem amire szükségem volt” – mondta a vasárnap zárult lelkigyakorlat egyik résztvevője. A program nem a társtalanság nehézségeit vagy megoldását boncolgatja, hanem az emberről és az emberhez szól: segít emlékezni, megérteni, megbocsátani, bízni, hinni, imádkozni, találkozni.

A lelkigyakorlatokon értékes kapcsolatok és mély barátságok szövődtek az évek során. Közösségek is alakultak egy-egy MÉCS-program résztvevőiből, akik azóta is összejárnak beszélgetni és imádkozni.

Nagy öröm, hogy társtalálásra is volt példa. Két fiatal nemrég számolt be arról, hogy bár szüleik házát csak néhány kilométer választja el egymástól egy kis vidéki településen, a tavaly őszi párKattos MÉCS Napokon találtak egymásra.

Szöveg: Ménesi Krisztina

Fotó: párKatt.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria