MÉCS Napokat szerveztek társkeresőknek Budapesten – tizedszer

2018. május 3., csütörtök | 11:51

Tizedik alkalommal tartottak MÉCS Napokat társkereső egyedülállóknak Budapesten április 27. és 29. között, Mészáros Domonkos OP vezetésével.

(A kép illusztráció)

2013 őszén tartottak először szabad állapotú katolikusok számára meghirdetett MÉCS Napokat. A MÉCS és a párKatt.hu katolikus társkereső által félévente közösen szervezett lelkigyakorlatot azóta is nagy érdeklődés övezi. Egyetlen kivétellel mindegyik alkalom, így a legutóbbi is telt házzal, ötvenfős részvétellel, körülbelül 40–60 százalékos férfi–nő aránnyal zajlott, Mészáros Domonkos OP vezetésével.

„Nem azt kaptam, amit vártam, hanem amire szükségem volt” – mondta a vasárnap zárult lelkigyakorlat egyik résztvevője. A program nem a társtalanság nehézségeit vagy megoldását boncolgatja, hanem az emberről és az emberhez szól: segít emlékezni, megérteni, megbocsátani, bízni, hinni, imádkozni, találkozni.

A lelkigyakorlatokon értékes kapcsolatok és mély barátságok szövődtek az évek során. Közösségek is alakultak egy-egy MÉCS-program résztvevőiből, akik azóta is összejárnak beszélgetni és imádkozni.

Nagy öröm, hogy társtalálásra is volt példa. Két fiatal nemrég számolt be arról, hogy bár szüleik házát csak néhány kilométer választja el egymástól egy kis vidéki településen, a tavaly őszi párKattos MÉCS Napokon találtak egymásra.

Szöveg: Ménesi Krisztina

Fotó: párKatt.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
michael-blume-isten-kegyelmebol-hatalmunk-van-arra-hogy-atalakitsuk-vilagot
Michael A. Blume: „Isten kegyelméből hatalmunk van arra, hogy átalakítsuk a világot”

Magyarország apostoli nunciusát kérdeztük a húsvét misztériumáról és személyes tapasztalatairól.

2019. április 21., vasárnap
ferenc-papa-urbi-et-orbi-uzenete-husvet-vasarnapjan-az-elet-ura-ne-talaljon-minket-kozonyosnek
Ferenc pápa Urbi et Orbi üzenete húsvét vasárnapján: Az élet Ura ne találjon minket közönyösnek!

Április 21-én, húsvétvasárnap Urbi et Orbi üzenetében Ferenc pápa arról beszélt, hogy a feltámadt Krisztus nem hagyja magukra azokat, akiket próbatétel, fájdalom sújt. Imádkozott a Srí Lanka-i merényletek áldozataiért.

2019. április 21., vasárnap
Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle