Megmozdult a kispesti Templom tér az Európai Diáksport Napján

Hazai – 2018. szeptember 28., péntek | 22:00

Szeptember 28-án tartották az Európai Diáksport Napját Európa húsz országában, melyhez a kispesti Reménység Katolikus Általános Iskola is csatlakozott.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Magyarországról indult, és hazánkban tízéves múltra visszatekintő diáksportnapot minden évben számos katolikus oktatási intézményben megrendezik. A kispesti Reménység Katolikus Általános Iskola idén csatlakozott a kezdeményezéshez, mely során a Templom téri Nagyboldogasszony-templom körül több mint 200 diák és az iskola teljes tanári kara népszerűsítette az egészséges testmozgást.

Rendőri felvezetéssel, egységes fehér pólóban indultak el a diákok a 2018 méteres futásra. Tóth Imre József atya, a Nagyboldogasszony-főplébánia káplánja reverendában teljesítette a távot, egyenesen a rendezvény helyszínére, a Templom térre vezetve a futó diákokat és pedagógusokat.

A helyszínen a Nagyboldogasszony-templom körül aztán különféle állomások fogadták a résztvevőket, ahol a többségében helyi sportegyesületek szakembereinek a bevonásával röplabdáztak, kézilabdáztak, fociztak, rollereztek, kötelet húztak, ugrálóköteleztek, karikáztak, karatéztak, teakwondóztak, tollaslabdáztak, de a funkcionális edzés alapjaival is megismerkedtek. A két órányi mozgás kiváló eszköz volt a találkozás kultúrájának támogatására, hiszen útközben többen megálltak, elismerésüket fejezték ki, vagy csak egyszerűen jó érzéssel töltötte el őket a napsütéses időben a templom körül ügyességüket fejlesztő, egymással a fairplay szellemében versengő fiatalok derűje.

Géczy Árpád, a Reménység Katolikus Általános Iskola igazgatója a sikeres rendezvény végén köszönetét fejezte ki a szervezésben közreműködő sportegyesületeknek, a helyi polgárőröknek és a XIX. kerületi rendőrkapitányság munkatársainak.

Szöveg: Kürti Zoltán/Reménység Katolikus Általános Iskola

Fotó: Fábián Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria