Megújult a gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium energetikai rendszere

Hazai – 2022. június 27., hétfő | 9:00

A gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium energetikai korszerűsítése a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, összesen 112 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból. A munkálatok 2021. augusztus 5-én kezdődtek, és 2022. június 1-jén fejeződtek be.

A KEHOP-5.2.13-19-2019-00074 azonosító számú projekt keretében valósult meg a gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium épületének energetikai rendszerének felújítása.

A tervezéssel érintett telken több épület is található, amelyek közül a jelenlegi felújítás a főépületet, a tornacsarnokot és az öltözőket érintette.

Az utcával párhuzamosan elhelyezkedő iskola kétszintes tantermi szárnyához középen csatlakozik  a tornaterem és az ahhoz tartozó öltözők. A tornatermi rész nyílászárói a mai követelményeknek már nem feleltek meg, ezért cseréjük szükségessé vált.

Az épület értékvédelme szempontjából fontos homlokzati rész hőszigetelése belülről, a fűtött tér felől történt. Az energiahatékonyságot javító felújításához az alábbi munkákat végezte a kivitelező: a lapostető és a padlásfödém szigetelése, továbbá a homlokzati ablakok és kültéri ajtók cseréje. Megújult a fűtés vezetékrendszere, a munkálatok során új, termosztatikus szelepekkel ellátott radiátorokat szereltek fel. Az öltözők tetőfedésének cseréje is megtörtént.

A fejlesztés eredményeként az intézmény egy energetikailag korszerűsített iskolaépülettel, Gyomaendrőd városa pedig egy felújított épülettel gazdagodott.

Forrás: Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Fotó: gyomaendrod.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria