Megújult a szegedi Szent Gellért Szeminárium honlapja

Hazai – 2021. július 28., szerda | 14:53

Új online felületen és megújult formában jelentkezik a szegedi szeminárium közössége. Az elöljárók és a növendékek egy-egy személyes kifejezést kerestek, mely hivatásukat jellemzi. Az általuk választott helyszínen egyedi és kreatív táblafeliratokkal, valamint rövid bemutatkozó gondolatokkal vallanak magukról.

A menüpontok a szeminárium mindennapi életébe nyújtanak betekintést, ahol megismerhetjük az intézményt jellemző közösségi, tanulmányi és lelki életet, s tájékozódhatunk azokról a programokról, amelyek meghatározzák a papnövendékek ünnepeit és hétköznapjait. A www.szgsz.hu címen felellhető hírek és tartalmak elérhetők a Szent Gellért Szeminárium Instagram- és Facebook-oldalán is.

Bár a koronavírus-járvány sok pasztorális és közösségi alkalomtól megfosztotta a kispapokat, ugyanakkor új lehetőségekkel gazdagította a szeminárium életét. Az elmúlt tanév során több olyan kezdeményezés született a növendékek részéről, amely erősítette a közösséget és gazdagította a lelki életet. Heti rendszerességgel imádkoztak szentségimádás keretében hivatásokért, kiscsoportban vitattak meg aktuális közéleti, teológiai, illetve lelkipásztori kérdéseket. 

Forrás: Szent Gellért Szeminárium

Fotó: Papdi Balázs; Tapodi Krisztián

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria