Neves orvosházaspár kapja idén a Szent István Érdemérmet és Díjat Székesfehérváron

Hazai – 2023. augusztus 16., szerda | 13:05

A Székesfehérvári Királyi Napok ünnepségsorozata keretében, augusztus 16-án adják át idén is a város legjelesebb civil elismerését, az Államalapító Szent István Emlékérmet és Díjat.

Spányi Antal megyéspüspök, a Szent István Érdemérem és Díj Kuratóriumának elnöke és Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója, kuratóriumi tag sajtótájékoztatón jelentették be a fehérvári polgárok javaslata alapján megszavazott idei díjazottakat augusztus 11-én.

Az Államalapító Szent István Érdemrend és Díj Alapítvány célja a kezdetektől változatlan, a keresztény értékrenden alapuló életmű elismertetése és elfogadtatása az egész magyar közösségben – tájékoztatta a sajtó nyilvánosságát Csurgai Horváth József.

A fehérvári polgárok javaslata alapján a Gervain Judit PhD címzetes egyetemi docens belgyógyász, gasztroenterológus, laboratóriumi szakorvos és Simon Gábor csecsemő- és gyermekgyógyász, hematológus, neonatológus, sürgősségi orvostan szakorvos házaspár kapja idén a Szent István Érdemérmet és Díjat magas színvonalú szakmai munkásságuk és kiemelkedő emberi kvalitásuk elismeréseként – jelentette be Spányi Antal megyéspüspök, a kuratórium elnöke.

Az Államalapító Szent István Emlékérmet és Díjat ünnepség keretében adják át augusztus 16-án, szerdán 18 órakor, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Forrás: Berta Kata/Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Simon Erika

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria