Önkéntes beteglátogatók jelentkezését várja a Pécsi Egyházmegye kórházlelkészsége

Hazai – 2023. szeptember 8., péntek | 11:55

A Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészsége 18. életévüket betöltött, hitüket gyakorló, a beteglátogatás iránt elhivatottságot érző önkéntesek jelentkezését várja, akik szívesen vállalnának rendszeres látogatásokat kórházi osztályokon, gondozóotthonokban a Pécsi Egyházmegye területén.

A Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség kiemelten kezeli kórházban fekvő és az otthonokban élő idősek látogatását, akiket a hozzátartozók sok esetben nem vagy csak ritkán látogatnak.

A beteglátogató nyitott a másik ember sorsa és állapota iránt, aktív hallgatóként van jelen, és odaadó szeretettel beszélget vele. Az önkéntesek rendszeresen keresik fel az intézményeket, ahol lelki beszélgetéseket vezetnek, és – igény esetén – imaórát tartanak az idősek és betegek részére.

Az önkéntes szolgálat hetente néhány órás elfoglaltságot jelent, ezért olyan életállapotot kíván a jelentkezőtől, amelyben jó szívvel oda tudja ajándékozni másoknak ezt az időt.

Jelentkezni és érdeklődni az egyházmegye honlapján keresztül, egy űrlap kitöltésével, illetve a +36/30/016-2376-os telefonszámon lehet.

A kórházlelkészség önkénteseinek szolgálatáról korábbi hírek és információk ITT olvashatók.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria