Online iskolaváró programok szülők és szakemberek számára

Hazai – 2021. augusztus 11., szerda | 9:58

Ingyenes online suliváró programokat indít a cseperedik.hu. A honlap elsősorban olyan szülők és szakemberek számára jött létre, akik nagycsoportos óvodás, általános iskolás gyermekeket nevelnek, oktatnak, tanítanak.

Az érdeklődők számos hasznos információt találnak a cseperedik.hu-n – online előadások, blog, ajánlások formájában.

„Tapasztalatom szerint sok kérdés merül fel a szülőkben gyermekük iskolakezdésével kapcsolatban, mint például: Szülőként hogyan tudom támogatni gyermekemet az első osztályban, átsegíteni a felmerülő problémákon, nehézségeken? Ezekre a kérdésekre igyekszem választ adni az alábbi videókban” – írja a honlap megálmodója és létrehozója, Rónainé Bodnár Judit tanítónő, édesanya.

Az elsősök iskolás élete; Nehézségek, zavarok témakörökkel foglalkozó videók augusztus 31-ig érhetőek el.

A honlapon előadásokot, programokat is elérhetnek a szülők, pedagógusok, többek között az alábbi témákban: az iskolába lépő gyermekek nyelvi képességfejlesztése; mire figyeljünk az elsőosztályos tanszerek vásárlása során; mozgással a sikeres iskolakezdésért – a nagymozgásoktól a grafomotorikáig; játékos készülődés az iskolára; jótanácsok sulikezdéshez; suliváró kreatív foglalkozás; diszlexia prevenció és reedukáció; az internet veszélyei.

Természetesen a gyerekekre is gondolt Rónainé Bodnár Judit. Meséinek meghallgatása után a gyerekek rajzot készíthetnek, mely illusztrációként díszíti a mesevideókat.

A mesevideó-illusztrációk beküldési határideje: szeptember 7.

Forrás és fotó: cseperedik.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria