Online nyílt napokat tartanak a Pázmány bölcsészkarán

Hazai – 2020. november 24., kedd | 17:24

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara (PPKE BTK) a járványügyi helyzetre, valamint a kormány intézkedéseire tekintettel idén online rendezi meg nyílt napjait – első alkalommal november 25–26-án.

A PPKE BTK képzései iránt érdeklődő végzős középiskolások virtuális módon látogathatnak el az intézménybe; a nyílt napok során szakismertető videók, chatszobák, mintaelőadások, kvíz és pályaorientációs tanácsadás várja a fiatalokat.

A humán tudományok és nyelvek iránt érdeklődő jelentkezők chatszobákban kérdezhetik az oktatókat és a hallgatókat a képzésekről, emellett a tanárok videókban mondják el, hogy a felvételizni szándékozók mire számíthatnak az alap- és később a mesterképzés során.

A PPKE BTK a február 15-ig tartó felvételi időszakban többször is jelentkezik nyílt napokkal. Először november 25–26-án, aztán január végén nyitják meg virtuálisan a kapukat; január 21. és 23. között az egyetem részt vesz az Educatio Szakkiállításon is, amely ezúttal szintén az online térbe költözik.

A PPKE legnagyobb kara a 2021/22-es tanévre 24 alapszakos képzést hirdetett meg, amelyek közül 14 levelező munkarendben is végezhető. A képzések helyszíne Budapest és Esztergom. A BA-fokozattal rendelkező jelentkezők mindemellett 22 mesterszak közül választhatnak.

A november 25-26-i „Irány a Pázmány! Online Interaktív Nyílt Napok a BTK-n” eseményre nem kötelező előre regisztrálni, de az a látogató, aki ezt megteszi, középiskolája számára igazolhatja, hogy a virtuális nyílt napon kínált szakok valamelyikéről tájékozódott.

A nyílt nap Facebook-eseménye ITT érhető el.

Forrás, fotó és videó: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria