Őszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozó – személyes részvétellel

Hazai – 2021. szeptember 18., szombat | 19:28

Október 2-án ismét benépesül a nagymarosi plébániakert: az őszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozót járványügyi intézkedések és nagy egymásra figyelés mellett, de személyes formában tarják meg. A „Mid van, amit nem kaptál?” (1Kor 4,7) témában meghirdetett találkozó főelőadója Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke lesz. A koncelebrált szentmisét Berta Tibor tábori püspök mutatja be.

Mivel ezen a találkozón különös figyelemmel kell vigyázni egymásra, a programon csak védettségi igazolvány felmutatásával és az ezért kapott karszalaggal lehet részt venni; a nagy létszámú és/vagy zárt térben tartott programokon ajánlott a maszkviselés. Akik e feltételek mellett nem tudnak személyesen jelen lenni a találkozón, utólag visszanézhetik a programról készült felvételeket a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó YouTube-csatornáján.

A nap zenei szolgálatát a BajaBarátok Zenekar végzi.

A főelőadást követően idén is számos fakultáció, műhely várja a résztvevőket. Az érdeklődők a főelőadás után tovább beszélgethetnek Vecsei Miklóssal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökével; továbbá találkozhatnak Kerényi Lajos atyával, részt vehetnek a kérdezz-felelek fakultáción, és bekapcsolódhatnak számos más műhelybe.

A program:
9.00 – beléptetés
10.00 – napindító
10.30 – főelőadás; Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke
11.15 – szentségimádás
12.00–12.30 – ebédszünet
12.45–13.45 – fakultációk
14.00 – szünet, idő a személyes találkozásokra
15.30 – énekpróba a plébániakertben
16.00 – szentmise, főcelebráns: Berta Tibor tábori püspök

A főelőadás végétől a szentmise kezdetéig folyamatosan lesz lehetőség gyónásra, lelki beszélgetésre a templomkertben.

A nap részletes programja és a találkozó énekei megtalálhatók az információs füzetben, amelyet hamarosan le lehet tölteni a találkozó honlapjáról. Azoknak, akik kérik, a helyszínen nyomtatva is kézbeadják majd a füzetet, de teremtésbarát megoldás, ha ki-ki magával viszi a telefonján.

A találkozóra invitáló Nagymarosi Levél ITT érhető el.

További tudnivalók ITT.

*

A Gyerekmaros stábja úgy döntött, hogy októberben – a járványügyi helyzetre való tekintettel – nem tartják meg a gyerekek találkozóját. A Gyerekmaros önkéntesei a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót segítik majd.

Forrás és fotó: Országos Lekipásztori Intézet

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria