Öt és fél tonna élelmiszert gyűjtött a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a rászorulóknak

Hazai – 2021. március 18., csütörtök | 10:33

Rászoruló vasi családok számára gyűjtött adományt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a márciusi hosszú hétvégén. Az akció keretében 5,5 tonna tartós élelmiszert ajánlottak fel a szombathelyi Metro áruház vásárlói.

A gyűjtéssel a nagycsaládosokat, illetve azokat támogatja a karitász, akiknek életkörülményei egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltoztak a járvány következtében.

Összesen öt és fél tonna tartós élelmiszer gyűlt össze az áruház nyitvatartási idejében a vásárlók felajánlásaként. Emellett jelentős pénzadományt – 1 millió forintot Kondor János vállalkozótól, 150 ezer forintot Mándli Pétertől, a BPW-Hungária Kft. ügyvezetőjétől – is kapott a szervezet, amit szintén élelmiszervásárlásra fordít.

A gyűjtésből összeállított élelmiszercsomagokat a héten folyamatosan szállítja ki a karitász a vasi plébániákra, ahonnan a szervezet önkéntesei eljuttatják azokat az érintett embereknek, családoknak. Az egyházmegyéhez tartozó zalai plébániák az előző héten kaptak élelmiszer-adományt.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász köszönetét fejezi ki a Metro áruház vezetőségének, hogy újra lehetőséget biztosított az üzlet területén karitatív tevékenységének folytatásához, a vásárlóknak, valamint a pénzbeli felajánlást tevő magánszemélyeknek nagylelkű adományaikért.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Vaskarika

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria