Ötvenéves a mohácsi Park Utcai Katolikus Óvoda

Hazai – 2022. június 15., szerda | 9:00

A mohácsi Park Utcai Katolikus Óvoda alapításának 50. évfordulóját ünnepelte június 10-én. A kétnyelvű (magyar–német) óvoda méltán népszerű a soknemzetiségű városban.

A múlt szolgáltatja az alapot a tervezhető jövőnek – emelte ki jubileumi beszédében Fledrich Gabriella tagóvoda-vezető. A Park utcai óvoda immár 50 éve áll Mohács és környéke lakóinak szolgálatában.

Az intézményt 1972 októberében adták át. A körzetben lakó gyermekek növekvő létszáma több alkalommal is szükségessé tette a bővítést, átszervezést az évek folyamán. 2013-ban a Pécsi Egyházmegye vette át az óvoda működtetését; az intézmény védőszentje Árpád-házi Szent Erzsébet lett. Az elmúlt ötven évben 1700 gyermek szülei választották ezt az óvodát.

Grátz Ádámné, a Park Utcai Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője hangsúlyozta, hogy a kerek évforduló nem elsősorban – az egyébként tekintélyes – statisztikai számadatok miatt fontos, hanem az óvoda szerepe miatt, amelyet az ott élők, elsősorban a családok életében betöltött és betölt. Folyamatosan magas az érdeklődés a szülők részéről az óvoda iránt, ami büszkeségre ad okot, hiszen a családok legféltettebb kincsüket, cseperedő gyermeküket bízzák az intézmény munkatársaira.

Az óvoda udvarán kezdődő ünnepség az eleredő eső miatt az egyik csoportszobában folytatódott. Ez azonban nem akadályozta meg a gyermekeket és óvónőket, hogy színes, vidám magyar és német nyelvű műsorukkal méltó módon ünnepeljék meg az intézmény 50 éves fennállását.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Hegyi László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria