Saját fejlesztésű online rendszerrel segíti hallgatóit az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Hazai – 2024. április 4., csütörtök | 18:45

Elindult az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) hallgatókat segítő, saját fejlesztésű online felülete, a VEKKER. Az RRF-2.1.2-21-2022-00033 számú, „Az EKKE gyakorlatorientált felsőfokú képzéseinek infrastrukturális és készségfejlesztése” elnevezésű projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében, az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatóinak sikeres előmeneteléért az oktatói mellett hat szinten is dolgoztak egyetemi munkatársak és hallgatótársak az elmúlt két évben: a szakfelelősök, a szakmentorok, a szakreferensek, valamint a Tanulmányi és Oktatásszervezési Osztály, a dékáni hivatalok és a Hallgatói Támogató és Szolgáltató Központ (HTSZK) munkatársai. Munkájuk eredményeként indulhatott el a Hallgatói Támogató Rendszer (HTR) hetedik pilléreként a támogató rendszer szereplőinek munkáját digitálisan egyesítő online rendszer, a VEKKER.

Ez az egyedülálló hallgatói támogatói rendszer kimondottan az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem infrastruktúrájára épül, az intézmény vezetésének megbízásából, az Informatikai Fejlesztési Osztály, illetve a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar Média és Design Intézete közös munkájának eredménye, mely számos oktató és hallgató bevonásával valósult meg.

A VEKKER három szinten is lehetőséget biztosít a hallgatók számára az egyszerű, közvetlen és jól követhető segítségkérésre. Egyfelől a hallgatótársakkal, tantárgyi, tematikus fórumokban, emellett az oktatókkal tanulmányi ügyekben; de a diákok közvetlenül kapcsolatba léphetnek az egy-egy problémában eljáró ügyintézővel is a rendszer segítségével.

A VEKKER fontos eleme az „Órarend és naptár” – a szolgáltatás révén láthatók az egyetem hivatalos eseményei is, valamint mindenki felvehet saját feladatokat, eseményeket is, amelyeket egymásra vetítve, illetve külön-külön is meg lehet jeleníteni. Népszerű szolgáltatás az „Útvonaltervező”: a VEKKER egy interaktív, grafikus térkép segítségével elkalauzol mindenkit az egyetemi helyszínek között, akár gyalog, biciklivel vagy autóval keresi a megfelelő útvonalakat a felhasználó. A rendszer fontos részét képezi a szabadidős és sportolási lehetőségek, valamint a közösségi programok összegyűjtése, és az is, hogy a hallgatók könnyen megismerhessék, milyen sokféle támogatásra számíthatnak tanulmányaik ideje alatt (például ösztöndíjak, hallgatói munkalehetőségek stb.). A hallgatók a VEKKER-nek köszönhetően számos egyetemi információt szerezhetnek: saját hírfolyamukban megkapják a főbb egyetemi híreket, az adott kar, intézet híreit, valamint az EHÖK és a HTSZK felületén megjelent fontos információkat is.

A VEKKER minden eszközön megfelelően működik: asztali számítógépen, tableteken és mobiltelefonokon is. Reményeik szerint ez a felület jelentős mérföldkővé válik az EKKE hallgatóinak támogatásában, emellett gyorsabbá és hatékonyabbá teszi mindazon szolgáltatások és lehetőségek igénybevételét, amelyeket az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem nyújthat számukra.

A projekt összköltsége és az elnyert, vissza nem térítendő támogatás összege 2,125 milliárd forint, a támogatás mértéke 100 százalék. A projekt tervezett befejezési dátuma 2026. június 30.

A projektről bővebb információ az egyetem honlapján olvasható.

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Fotó: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem; Nagy Adri

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria