Segíts szeretettel! – Megkezdődött a regisztráció a „72 óra kompromisszum nélkül” önkéntes akcióra

Hazai – 2019. szeptember 18., szerda | 16:08

A „72 óra kompromisszum nélkül” háromnapos, önkéntes ifjúsági akciót tizenkettedik alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház október 10. és 13. között. Az akció a magyarországi és a határon túli magyar fiatalokat egyaránt hívja, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért; segítsenek ott, ahol szükség van rájuk. A kezdeményezés honlapján már megkezdődött a regisztráció.

A vállalkozó önkéntesek, iskolai csoportok, közösségek olyan feladatokat kapnak majd, mint intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek, például fogyatékkal élőknek, időseknek.

A szervezők kiemelten kérik a pedagógusok segítségét a kezdeményezés hírének terjesztésében, hogy iskoláikban minél több diák bekapcsolódjon az önkéntes akcióba, melynek keretében olyan tevékenységeket lehet vállalni, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetők.

Önkéntes szervezők jelentkezését is várják helyi koordinátor, helyi szervező és segédszervező feladatokra.

A „72 óra kompromisszum nélkül” célja, hogy felhívják a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére és segítőkészségére. Az akció évről évre 7-9 ezer fiatalt mozgat meg, akik országszerte akár több mint 400 önkéntes projektet valósítanak meg.

A „Több vagy, ha adsz!” szlogen rávilágít arra, hogy az akció szervezői és résztvevői számtalanszor megtapasztalhatták az elmúlt években, hogy amikor önzetlen segítségnyújtásra vállalkozunk, mindig képesek vagyunk többet adni, mint gondoltuk volna. A szervezők reményei szerint idén is csaknem tízezer fiatal fog cselekedni az akció bibliai mottójának felhívására: „Szeretettel szolgáljatok egymásnak” (Gal 5,13).

A 2018-as akció kisfilmje megtekinthető ITT.

Bővebb információ és regisztráció: http://www.72ora.hu/

Forrás és fotó: 72óra.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria