Szeretnél egy szegény ember angyala lenni karácsonykor?

Hazai – 2022. november 27., vasárnap | 19:31

A karácsony örömhírét idén is szeretnék elvinni a Sant’Egidio közösség tagjai a szegény barátaikhoz. A járvány enyhülésével ismét le tudnak ülni a közös ünnepi asztalokhoz, hogy együtt költsék el a karácsonyi ebédet. Karácsonyi kampányukban hozzájárulást és személyre szóló ajándékot kérnek az ebédek résztvevői számára.

A Sant’Egidio közösségben 1982-ben szervezték az első karácsonyi ebédet a római Santa Maria in Trastevere-bazilikában, akkor húsz ember vett részt az ünnepségen. A szegényekkel együtt elköltött karácsonyi ebéd azóta hagyomány lett, most már évente több mint hétszáz városban terítettek asztalt az ünnepre. Együtt ünnepel szegény és gazdag, fiatal és idős, éttermekben, plébániai termekben, templomokban, iskolai aulákban, ahol szívesen befogadják őket, együtt ünnepelnek az intézetekben a magányos idősekkel, a szállásokon menekültekkel, a börtönökben a rabokkal.

Magyarországon Budapesten, Pécsen és Monoron szerveznek karácsonyi ebédet hajléktalanok, rászorulók, intézetben élő idősek, szegény gyerekek és családjaik, menekültek részére. Nagy öröm az ebéden részt venni vendégként és segítőként is. Karácsony másképp – együtt a szegényekkel. Az ünnepen megajándékozzák szegény barátaikat, igyekeznek személyre szóló ajándékcsomagokat összeállítani részükre.

A finom ünnepi ebéd és az ajándékok biztosításához kérik a felajánlásaikat. Az ünnepen csak szép, új tárgyakat adnak, amit bárki szívesen fogadna.

Egy űrlapon lehet jelezni, ha valaki ajándékot szeretne küldeni, vagy pénzzel (átutalással) szeretné támogatni egy rászoruló karácsonyi ebédjét, ajándékát.

A feliratkozóknak információkat küldenek egy szegény emberről, akinek elkészíthetik a csomagot és elküldhetik postán vagy elvihetik személyesen (december 16-ig) Budapesten, Pécsen vagy Monoron. Ezekben a városokban szívesen fogadnak segítőket is, akik részt vesznek velük együtt az ebédeken.

További információkat ITT találnak.

Forrás: Sant'Egidio közösség

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria