Idősek otthona nyílik Hajdúdorogon

Hazai – 2020. május 28., csütörtök | 15:07

A tervek szerint ősszel már birtokba is vehetik a lakók a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat új intézményét Hajdúdorogon, az Ady Endre utcában. A korábbi Szent Bazil Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium egyik régi épületét alakítják át úgy, hogy az az előírásoknak megfeleljen.

A szociális igazgatásról és ellátásokról szóló törvény alapján az intézmény azon személyeknek ad majd otthont, akik bizonyos gondozási szükségletet igen, de rendszeres fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igényelnek, valamint a rájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt már elérték.

Azon felnőttek jelentkezését is várják, akik betegségük vagy fogyatékosságuk miatt önmagukról gondoskodni nem képesek, III. fokozatú gondozási szükséglettel rendelkeznek, és ellátásuk más típusú, ápolást-gondozást nyújtó intézményben nem biztosítható.

A lakók részére olyan ellátást kívánnak nyújtani, amelynek célja az emberi méltóság tiszteletben tartása, a közösségi életbe való beilleszkedés és a békés, nyugodt élet megteremtése.

Az idősek otthona 35 fő részére nyújt majd személyre szabott ápolást és gondozást egy-, illetve kétágyas szobákban történő elhelyezéssel. Az ellátottak részére teljes körű ellátást biztosítanak, mely magában foglalja a napi ötszöri étkezést, ruházattal, textíliával való ellátást, mentális gondozást, foglalkoztatást és az egészségügyi ellátást.

A szeretetszolgálat új intézménye körülbelül 15–16 főnek ajánl munkalehetőséget. Erről ITT olvashatnak bővebben.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria