Új könyv jelent meg a jakabszállási plébánia történetéről

Hazai – 2019. március 28., csütörtök | 19:51

Bemutatták Fekete János „Adatok a jakabszállási római katolikus plébánia történetéhez 1945–2016” című kötetét a Jakabszállási Népfőiskola rendezvényén március 27-én a helyi általános iskola előcsarnokában.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Fekete János nyugalmazott plébános több mint négy évtizeden keresztül szolgált a Bács-Kiskun megyei településen. A most bemutatott kötet a harmadik helytörténeti munkája: két évvel ezelőtt megjelent kötete 1945-ig tárgyalja a jakabszállási plébánia történetét; A csépai plébánia története 1970-ben jelent meg.

A rendezvény házigazdája, moderátora Szabó Mihály korábbi polgármester, a Jakabszállási Népfőiskola előadásainak szervezője volt. Jelen volt Juhos Imre fülöpjakabi plébános, Jakabszállás jelenlegi lelkipásztora.

Az Adatok a jakabszállási római katolikus plébánia történetéhez 1945–2016 című könyvet Barna Gábor néprajzkutató, egyetemi tanár, a Szent István Akadémia főtitkára mutatta be. Elmondta, míg az első kötetet János atya források alapján írta meg, addig a másodikban saját élményeit, tapasztalatait is megosztja az olvasókkal – olvasható a Bács-Kiskun megyei hírportál tudósításában.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke; Kocsis Imre egyetemi tanár, biblikusprofesszor, a PPKE Hittudományi Kara Újszövetségi Szentírástudományi Tanszékének vezetője; Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára; valamint Szabó György Róbert polgármester szintén méltatták a kötetet és az idén gyémántmisés Fekete János atya munkásságát.

Kocsis Imre és Tóth Tamás mindketten kötődnek Jakabszálláshoz: a biblikusprofesszor a település szülötte, Tóth Tamás kétéves koráig élt itt.

Forrás és fotó: Jakabszállási Népfőiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria