Újuljatok meg! – Nagymarosi Ifjúsági Találkozó idén ősszel is

Hazai – 2023. szeptember 15., péntek | 19:27

A keresztény megújulás kérdéskörét járja körül idén ősszel a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó, amelyet október 7-én rendeznek meg. A találkozó főelőadója Gájer László atya, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára lesz, a szentmise főcelebránsa pedig Felföldi László pécsi megyéspüspök, aki főpásztorként először látogat Nagymarosra.

Amikor az Efezusi levélben ezt olvassuk: „Újuljatok meg lelketekben és gondolkodástokban!” (Ef 4,23a), elgondolkodhatunk: hogyan tegyem ezt? Mi segít megújulni? Mi segít rátalálni a forrásaimra? Egyáltalán: mit jelent ez a hétköznapi életünkben? A meghívás kapcsán ráismerhetünk saját lelkesedésünkre, erőnkre, ugyanakkor Istenre szorultságunkra is.

A Nagymarosi Ifjúsági Találkozó szervezői arra hívnak, hogy október 7-én előadóik, műhelyvezetőik segítségével figyeljünk együtt a bensőnkben szüntelenül szóló meghívásra: Újuljatok meg!

Főelőadónak Gájer László atyát, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanárát kérték fel, akit sokan ismerhetnek a Sant’Egidio Közösségből és a karizmatikus megújulás programjairól is. A szentmise főcelebránsa Felföldi László pécsi megyéspüspök lesz, aki püspökként először jár Nagymaroson.

Ahogy minden alkalommal, a napot számos választható műhelyfoglalkozás gazdagítja majd szerte Nagymaroson: igyekeznek ezeket úgy összeállítani, hogy mindenki megtalálja azt, amire leginkább szüksége van. A fakultációk listáját hamarosan a találkozó honlapján is közzéteszik.

Program

– 9.00: napindító

– 10.00: főelőadás: Gájer László atya; majd szentségimádás

– 12.00: fakultációk

– 13.30: ebédszünet, idő a személyes találkozásokra

– 14.45: tanúságtétel és zenés felkészülés a szentmisére

– 16.00: szentmise – főcelebráns: Felföldi László pécsi megyéspüspök

– a szentmise után: tánc, örömteli, kötetlen együttlét

A találkozón a főelőadás végétől a szentmise kezdetéig folyamatosan lesz lehetőség gyónásra, lelki beszélgetésre a templomkertben.

A nap részletes programja és a találkozó énekei megtalhatók a találkozó infófüzetében, amelyet hamarosan le lehet tölteni a találkozó honlapjáról.

* * *

Gyerekmaros

Idén nemcsak a 3–16 éveseket, hanem a 16 év felettieket is várják a Gyerekmarosra, hogy utóbbiakat mire is pontosan, azt a beharangozó végén olvashatják:

Mi újság?

Hány olyan szót, szókapcsolatot, idézetet tudsz mondani, amiben benne van, hogy új?

Mi lehet új? Mitől lesz valami új?

Egy új osztálytárs korábban még nem járt az osztályodba. Lehet, hogy ő mondja majd a legjobb vicceket. Vagy ő segít neked a matekháziban, ha elakadtál. Esetleg ő tudja a legtöbb fekvőt lenyomni.

Egy új játék sok izgalmat rejt, meg kell ismerni a szabályait.

Általában ha valami új van az életünkben, arra kíváncsiak vagyunk. Valami olyasmi lesz, ami korábban nem volt. Várjuk, vajon milyen? Néha kicsit félünk tőle, vagy nem is akarjuk.

Ha elfáradunk, új lendületre vágyunk. Néha új ötletekre van szükség. Például, hogy mit csináljatok hétvégén a családdal. (Tipp: Gyertek el Nagymarosra október 7-én!)

Isten mindig tud nekünk új lendületet, új ötleteket adni, ha kérjük. Akár a matekháziban egy új képlettel, akár egy új kirándulóhellyel hétvégére, de még a fekvőtámaszban is, hogy mekkora az ideális kartávolság. Szeretné, hogy olyan életünk legyen, ami mindig vadiúj, értékes, szép, tiszta.

Gyere közénk Nagymarosra, ahol Isten vár téged új ötletekkel, hogy életed új lehessen.

Jelentkezés: https://gyerekmaros.hu/regisztracio/

Ha elmúltál 16 éves – szerezz igazi élményeket csoportvezetőként:
• 6-án este jó hangulatú felkészülés Nagymaroson
• 7-én – lelki élmény több száz gyermekkel a Dunakanyarban a Duna-parton
– csoportvezetés: játék, beszélgetés, éneklés
– közösségi szolgálatos pontok
– jó társaság, új barátságok
– részletek: https://gyerekmaros.hu/

Forrás és fotó: Országos Lelkipásztori Intézet

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria