Útikalauz szerelmeseknek – Könyvbemutató és előadás a házasság hetén

Hazai – 2023. február 9., csütörtök | 18:54

A Párkatt.hu csapata bemutatja Birgit és Corbin Gams Útikalauz szerelmeseknek című könyvét, mely Szent II. János Pál pápa Test teológiája című írását adja tovább közérthető formában. Az esemény február 18-án, szombaton 16 órakor kezdődik a Párbeszéd Házában, ahol Marton Zsolt váci megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke mond köszöntőt.

Corbin Gams magas színvonalú képzést hozott létre a heiligenkreuzi XVI. Benedek Teológiai Főiskolán, ahol a téma legnevesebb ismerői tartanak előadásokat, órákat. Többek között a neves teológus, a német származású, Amerikában élő Michael Waldstein professzor is tartott már előadást a főiskolán; ő írta a beszédsorozat új kiadásának előszavát. Ez a 70 oldalas bevezető került a magyar kiadás elejére is. A téma előadója továbbá az olaszországi Livio Melina is, a Szent II. János Pál pápa által alapított Pápai Házasság és Család Intézet volt vezetője. 

Noha a képzés főiskolán zajlik, német nyelvtudással bárki jelentkezhet rá végzettségtől és országtól függetlenül.

A képzésről ITT lehet bővebben tájékozódni.  

Birgit és Corbin Gams Útikalauz szerelmeseknek című könyvének bemutatóján a szerzőpárossal Krúdy Tamás újságíró beszélget, majd Corbin Gams tart előadást A test nyelve – a mennyek dala. Gondolatok a Test teológiája tanításról címmel. 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Forrás és fotó: Párbeszéd Háza

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria