Vlog indul a szentmiséről az eucharisztikus kongresszusra készülve

2019. február 5. kedd 13:06

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében február 7-én „Misevlog”, szentmiséről szóló videoblog indul Fábry Kornéllal, a NEK Általános Titkárságának főtitkárával.

Tizenkét héten át, minden csütörtökön új résszel jelentkezik majd a Misevlog, amire már fel lehet iratkozni a Youtube videómegosztó oldalon.

A szervezők azért választották a népszerű vlog formátumot, hogy minél többeket elérjenek, hiszen az elsődleges célközönség azok a megkereszteltek, akik nem járnak vagy nem rendszeresen járnak templomba, és nincsenek tisztában azzal, mi történik a szentmisén. De sokan vannak a gyakorló hívők között is, akik nem tudják pontosan, mi a szerepe a liturgia egyes részeinek, szimbólumainak, így mindenki gyarapodhat új ismeretekkel a szentmiséről e vlog révén.

Miért csókolja meg a pap az oltárt? Miért hajtunk térdet? Miért állunk fel bizonyos részeknél? – Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad majd választ a tizenkét részes sorozat. Lehetőség lesz kérdezni is Fábry Kornéltól, aki a sokakat érdeklő kérdésekre külön videóban felel majd.

Forrás, fotó és videó: NEK Általános Titkársága

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő
van-e-jovoje-kereszteny-hitnek-megjelent-az-uj-ember-kiadvanyok-legujabb-kotete
Van-e jövője a keresztény hitnek? – Megjelent az Új Ember Kiadványok legújabb kötete

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatának legújabb, „Imádság ködben” című kötetében a kortárs teológia két meghatározó alakjának, Hans Joasnak és Robert Spaemann-nak a keresztény hit jövőjéről folytatott beszélgetését tesszük közzé. Kedvcsinálóként a fordító, Görföl Tibor előszavát olvashatják.

2019. március 18. hétfő