Vlog indul a szentmiséről az eucharisztikus kongresszusra készülve

2019. február 5., kedd | 13:06

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében február 7-én „Misevlog”, szentmiséről szóló videoblog indul Fábry Kornéllal, a NEK Általános Titkárságának főtitkárával.

Tizenkét héten át, minden csütörtökön új résszel jelentkezik majd a Misevlog, amire már fel lehet iratkozni a Youtube videómegosztó oldalon.

A szervezők azért választották a népszerű vlog formátumot, hogy minél többeket elérjenek, hiszen az elsődleges célközönség azok a megkereszteltek, akik nem járnak vagy nem rendszeresen járnak templomba, és nincsenek tisztában azzal, mi történik a szentmisén. De sokan vannak a gyakorló hívők között is, akik nem tudják pontosan, mi a szerepe a liturgia egyes részeinek, szimbólumainak, így mindenki gyarapodhat új ismeretekkel a szentmiséről e vlog révén.

Miért csókolja meg a pap az oltárt? Miért hajtunk térdet? Miért állunk fel bizonyos részeknél? – Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad majd választ a tizenkét részes sorozat. Lehetőség lesz kérdezni is Fábry Kornéltól, aki a sokakat érdeklő kérdésekre külön videóban felel majd.

Forrás, fotó és videó: NEK Általános Titkársága

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda
grzegorz-gorny-az-elet-kulturajarol-az-civilizacio-mely-gyermeket-megoli-halalra-van-itelve
Grzegorz Górny az élet kultúrájáról: Az a civilizáció, mely megöli a gyermekét, halálra van ítélve

Grzegorz Górny lengyel riporter, esszéista, publicista, dokumentumfilm-rendező „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában a közelmúltban magyarul is megjelent. Ennek kapcsán beszélgettünk vele Budapesten.

2019. május 22., szerda