Exodus 90, a szabadság útja – Imára és aszkézisre épülő lelkigyakorlatra hívják a férfiakat

Hazai – 2023. december 8., péntek | 10:30

Az Exodus 90 lelkigyakorlat a mindennapokban végezhető, és az ima–férfiközösség–aszkézis pilléreire épülve szabadítja meg a gyakorlatozókat rossz szokásaiktól és vezeti őket közelebb Istenhez. 2024. január 1-jétől ismét várják a jelentkezőket az embert formáló gyakorlatsorozathoz a debreceni plébániákon.

A részt vevő férfiak a lelkigyakorlat 90 napja során a Kivonulás könyvét elmélkedik végig napi imádságokban; emellett heti rendszerességgel találkoznak kiscsoportban, együtt mennek szentségimádásra, heti két szentmisén vesznek részt (egyénileg is akár), és tizenhárom önmegtartóztatási parancsot megtartva figyelnek életük minden mozzanatára (például szerdán és pénteken böjt – nincs nassolás, sem tévénézés, sem közösségi média, sem alkohol; ellenben heti háromszor testmozgás, hidegvizes zuhany stb.).

A debreceni Szent László-plébánián az elmúlt évben tizenkét férfi végezte el az Exodus 90 lelkigyakorlatot.

Jelentkezni és érdeklődni Kollár László akolitusnál, a (+36) 30/415-1174-es telefonszámon, az exodusdebrecen@gmail.com e-mail-címen vagy az exodus90.hu oldalon található jelentkezési linken lehet.

További információk a program magyar és amerikai honlapján, a www.exodus90.hu és a www.exodus90.com oldalakon.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria