„A legszebb esküvő, végtelen nagy öröm” – A nápolyi bíboros adott össze egy Down-szindrómás párt

Kitekintő – 2018. október 8., hétfő | 17:43

A nápolyi dómmal egybeépített őskeresztény templomban, a Santa Restituita-bazilikában mondott igent egymásnak szeptember 15-én Loredana és Ferdinando. Crescenzio Sepe bíboros, nápolyi érsek adta össze őket.

A pár a Sant’Egidio közösség egyik nyári táborában ismerkedett meg évekkel ezelőtt, ott kezdett el Ferdinando udvarolni Loredanának. Egy éve kérte meg a kezét, idén szeptemberben végre összeköthették az életüket.

Szép történet az övék, a viszonzott szerelem és egymás kölcsönös segítésének története. Loredana és Fernando a barátaik segítségével képesek voltak legyőzni számtalan akadályt, összeházasodtak, örökre összekötötték hitben megélt kapcsolatukat, közös otthonba költöztek. A másság nem lehet akadálya annak, hogy ezek a barátaink megéljék emberi méltóságukat és hitüket – figyelmeztetett Crescenzio Sepe bíboros, nápolyi érsek.

A szentmise után a házaspár családtagjaikkal és barátaikkal együtt – akik kezdettől fogva mellettük álltak és támogatták őket – a székesegyház egyik termében ünnepelt.

„Ez volt a legszebb esküvői szertartás, amit valaha bemutattam, végtelen nagy öröm, különleges megtiszteltetés számomra... Látszott, milyen boldogok. Végig mosolyogtak, Loredana különösen, énekelte az énekeket, látszott rajta, hogy megvalósult az álma. Fernando pedig nagy örömmel és csodálattal nézte jegyesét” – mondta el a szertartás után Crescenzio Sepe bíboros, nápolyi érsek. Hozzátette:  befogadni és integrálni, „megadni nekik a lehetőséget, hogy kibontakoztathassák képességeiket, ez a keresztény irgalmas szeretet igazi értelme, és ezt parancsolja nekünk az Úr, hogy evangéliumának hiteles tanítványai legyünk”.

Forrás, fotó és videó: Ansa.it

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria