„Üdvözlégy, Mária” Ferenc pápáért

Ferenc pápa – 2023. február 16., csütörtök | 18:32

Március 13-án lesz Ferenc pápa megválasztásának tizedik évfordulója. Ez alkalomból a Digitális Szinódus elnevezésű platform különleges online imaláncot indít szerte a világon.

A Digitális Szinódus egy online világtérképet készített, amelyen a hívek pápáért mondott Üdvözlégyeit virtuális égő gyertyák jelképeznek.

A péteri szolgálat nagy kegyelem – olvasható a nyilatkozatukban –, amelyet Jézus adott Egyházának, és amiért mindig hálásnak kell lennünk. Imádságunk a legjobb ajándék, hogy Isten támogassa annak a szolgálatát, akit erre a feladatra kiválasztott, mert erre a sziklára építi Egyházát az időben és a történelemben.

Bárki, aki csatlakozni kíván a kezdeményezéshez, megtalálja a meghívót ezen a honlapon, amely öt nyelven (angol, francia, német, spanyol, portugál) érhető el.

Az első négyzetbe be kell írni, hogy március 13-án hány Üdvözlégyet szeretne az imádkozó elmondani, ki kell pipálni az alatta lévő kis négyzeteket (hogy gyertyát gyújtsanak a nevében és az adatvédelmi szabályzatot), ki kell tölteni a capcha-t, végül a küldés gombra kattintani.

Az évforduló napján elküldik a Szentatyának a „kis gyertyákkal” teli térképet, hálát adva Istennek irgalmáért.

Forrás: Vatikáni Rádió; Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Vatican News; www.decimus-annus.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria