Az emberség mértéke Jézus – A székesegyház búcsúját ünnepelték Nagybecskereken

Külhoni – 2019. május 23., csütörtök | 9:00

Nepomuki Szent János vértanú emberségéről és szentségéről elmélkedett homíliájában Beer Gergely baranyavári plébános a nagybecskereki székesegyház búcsúján, május 16-án.

Az ünnepi szentmisét Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök mutatta be a székesegyházi plébánossal, Gyuris Lászlóval, Tietze Jenő apostoli protonotáriussal, valamint Masa Tamás, Tapolcsányi Emánuel, Halmai János és Jelen Janez atyákkal együtt.

Beer Gergely horvátországi plébános, a szentmise szónoka a főpásztor régi barátja, aki 450 fős templomi közössége, a baranyavári Szent Kereszt felmagasztalása-plébánia kórusával érkezett a búcsúra. Nagybecskereken ez volt az első alkalom, hogy a búcsúi szentmisét horvát nyelven celebrálták és a zenei szolgálatot is ezen a nyelven végezték.

A szónok homíliájában Tompa Mihály Diogenész lámpájával című verséből vette a vezérgondolatot. Arról elmélkedett, mi az, ami emberré teszi az embert. „Az emberség mértéke Jézus. Tekintsünk magunkra, s vizsgáljuk meg, mennyire vagyunk közel hozzá” – zárta homíliáját Beer Gergely atya.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria