A budapesti Salkaházi Sára Katolikus Iskolába látogatott Erdő Péter bíboros – KÉPRIPORT

Hazai – 2024. április 11., csütörtök | 12:25

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek tavaly decemberben kezdte meg a főegyházmegye iskoláinak felkeresését. Ezúttal, április 10-én a főváros XV. kerületében található Salkaházi Sára Katolikus Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola volt soron.

Erdő Péter bíborost az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága (EKIF) munkatársai, köztük Gyetván Gábor főigazgató kísérte el a Salkaházi Sára Katolikus Iskolába, ahol nagyrészt tanulásban akadályozott és értelmileg akadályozott gyerekek, fiatalok oktatását, szakmai képzését végzik.

Zádoryné Leiner Erika igazgató elmondta, hogy amióta az EKIF fennhatósága alatt működik az intézmény, a gyógypedagógiai munkájuk mellett ép intellektusú tanulók általános iskolai oktatását és szakmai képzését is ellátják katolikus szellemben. Az integráció az ép és az akadályozott gyermekek között szépen megvalósult az elmúlt években, az elfogadás maximálisan működik.

Az általános iskola és a szakképző iskola osztályai normál tanterv szerint tanulnak tanítók, szaktanárok vezetésével, de az iskola közösségi programjain együtt vesznek részt a sajátos nevelési igényű társaikkal, együtt használják a közösségi tereket.

Szerző: Zsuffa Tünde/Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Merényi Zita

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria