A Csillagbörtönbe látogattak a szegedi roma szakkollégisták

Hazai – 2024. április 15., hétfő | 13:28

A Szeged-Csanádi Egyházmegye börtönpasztorációs szolgálatának meghívására a szegedi Csillagbörtönbe látogattak április 7-én a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium hallgatói.

A börtön Szent Jobb Lator-kápolnájában mutatott be szentmisét Köllő Sándor, a szakkollégium lelkésze, egyházmegyei cigánypasztorációs referens. A szakkollégisták képviseletében Filep Erzsébet (III. évfolyam, szociális munkás), Kovács Edvárd (III. évfolyam, politológia) és Szabó Roland (I. évfolyam, magyar–történelem) beszéltek a fogvatartottaknak a szakkollégiumi életről, roma identitásukról, istenkapcsolatukról és jövőbeli terveikről.

A börtön lakói énekekkel és versekkel köszönték meg a hallgatók látogatását. Csikós Emese börtönpasztorációs lelkigondozó pedig a börtönlakókkal folytatott munkáról mesélt. Elmondta, hogy a börtönben egyre gyarapodik a kis hívő közösség, egyre többen csatlakoznak a bibliaórákhoz, a liturgikus alkalmakhoz és emelkedik a szentségi felkészítésben résztvevők aránya is.

Nagyon felemelő érzés volt megtapasztalni, hogy a rácsokon túl mennyire más értelmet nyer a bűn, a megtérés és a remény. A látogatás nagyon intenzív élményt jelentett mindenkinek: érezhető volt az erő, ami a bicepszeken túl a lelkekben is jelen volt.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye; Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria