A daganatos betegségben szenvedő gyermekekért mutattak be szentmisét

Hazai – 2015. május 17., vasárnap | 21:30

Urunk mennybemenetelének ünnepén, május 17-én Szeidel Péter a daganatos gyermekekért celebrált szentmisét az Örökimádás-templomban a Keresztező Imacsoport dicsőítő és közbenjáró imaalkalmán.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Ötödik esztendeje annak, hogy a Keresztező Imacsoport daganatos és leukémiás gyermekekért, családjaikért, a kis betegeket gyógyító orvosokért, ápolókért, valamint civil segítőikért bemutatott zenés misére hív mindenkit. A szokáshoz híven anyák napja és a gyermeknap között szólt most is a közös könyörgés az Úristenhez. Felekezettől függetlenül várták a híveket a dicsőítő és közbenjáró imaalkalomra.

A Keresztező Imacsoport ötlete 2003-ban fogant meg Annus Andreában, miután kisfia, Ádám felgyógyult a gyilkos Hodgkin-limfómából. Imacsoportjuk online szerveződő közösség, amelynek tagjai otthon, egyénileg végeznek imaszolgálatot. Imát honlapjukon lehet kérni, illetve felajánlani, mint ezt tették eddig közel százan.

A szentmisén a százhalombattai Noé Bárkája Zenekar gondoskodott a zenei szolgálatról. Az együttes ezen a néven először második fellépésén, 2011-ben, gyermeknapon szolgált a Bakáts téri Szent Ferenc-templomban, a Keresztező Imacsoport szervezte, daganatos gyermekekért mondott szentmisén.

„A mai egy kicsit másmilyen szentmise lesz, a halálos beteg gyermekekért és az ő családjaikért imádkozunk, hiszen az egyházban közös az örömünk és közös a gondunk”– jelentette be Szeidel Péter templomigazgató a vasárnapi szentmise igeliturgiája előtt.

Szentbeszédében az evangéliumi olvasmány (Mk 16,15-20) magyarázataként felelevenítette a tanítványok lelki fejlődését, ami a feltámadást követő negyven napon át zajlott bennük.

„Nem csupán a mennybemenetel ünnepén adatik meg a keresztény embernek a lélek megújulása és feltámadása, hanem minden nap” – emelte ki Szeidel Péter, majd a mennybemenetel titkáról szólva úgy fogalmazott: az Úr Jézus felviszi a mennybe a mi tökéletlen, bűnös, de megszentelt és megváltott emberségünket.

„Ez azt jelenti, testvérek, hogy ugyan mi tökéletlenül itt maradunk a Földön, emberségünket azonban bemutatja az Atyának, az egész mennyei birodalomnak, mert lám, mondja, aki engem követ, egy napon elnyeri a teljességet” – fejtette ki homíliájában Szeidel Péter.

Hangsúlyozta: bár számtalanszor érezzük emberi természetünk sérülékenységét, gyengeségét, a nehezen érthető szenvedéseket, ám ezeket is meg tudja erősíteni, dicsőíteni az Úr. A megszentelő kegyelem, a szentségek által képessé tesz bennünket olyan dolgokra, amelyekre emberként nem lennénk képesek.

„A mai ünnepen erősítsd meg a beteg gyermekek családjait, hogy hűségesek maradjanak hozzád a megpróbáltatások idején” – hangzott a hívek könyörgése a Keresztező Imacsoport tagjaitól, akik gyermekeik Szentlélek általi gyógyulásáért, az orvosok bölcsességéért, lelki erejéért is könyörögtek, s hogy az Úr legyen az elhunytak öröme és boldogsága.

Fotó: Lambert Attila

Ditzendy Attila/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria