A fény és a világosság növekedjen az életünkben – Megnyílt a pécsi adventi vásár

Hazai – 2023. december 5., kedd | 12:31

Kigyúltak a fények, ünnepi díszbe öltözött Pécs belvárosa. December 1-jén este a Széchenyi téren tartották a 12. Adventi Kézműves- és Mesevásár ünnepélyes megnyitóját, melyen a város képviseletében köszöntőt mondott Péterffy Attila polgármester, a Pécsi Egyházmegye képviseletében pedig Máger Róbert püspöki irodaigazgató szólt az adventi készület fontosságáról.

Péterffy Attila polgármester ünnepi beszédében azt mondta, a közösség méltó körülmények között ünnepelhet az ékszerdobozzá vált Széchenyi téren, ahol felállították Pécs karácsonyfáját, árusok kínálják portékáikat és felgyulladtak az ünnepi fények.

Advent kapujában állunk, és ez az időszak nagyon kedves a számunkra, hiszen reménnyel tölti el a szívünket – fogalmazott köszöntőjében Máger Róbert püspöki irodaigazgató, aki az Úr születésének ünnepe előtt a karácsonyra való készület fontosságát hangsúlyozta. Az ünnepen keresztül Isten ajándékot ad nekünk, hogy ebben a zaklatott, nehézségekkel és fájdalommal teli időszakban, a háború közelségében és annyi tragédia árnyékában mindnyájunkban megszülessen a remény. Remény arra vonatkozóan, hogy van értelme az életnek, hogy nem vagyunk magunkra hagyva, hogy az ember szabadságra és boldogságra van meghívva.

Az advent, az Úr eljövetelére való várakozás néhány hetes időszaka évről évre lehetőség számunkra, hogy kilépjünk a megszokottságból és elinduljunk egy olyan úton, amely átformál bennünket, amely által a szívünkben, az életünkben valami új dolog születik. Az adventi koszorú négy gyertyája kísér minket ezen az úton. A gyertyák lángja hétről hétre fellobban, hogy a fény és a világosság növekedjen az életünkben, a mindennapjainkban.

A pécsi adventi programsorozat keretében a vasárnapok előestéjén, szombatonként 17 órakor a Széchenyi téren a történelmi egyházak képviselői gyertyát gyújtanak a város adventi koszorúján:

– december 2-án 17 órakor Zajácz Gábor görögkatolikus parókus;
– december 9-én 17 órakor Manhardtné Szlovák Katalin evangélikus lelkész;
– december 16-án 17 órakor Kisóvári-Németh Norbert református lelkész;
– december 23-án 17 órakor Felföldi László, a Pécsi Egyházmegye püspöke.

A várható programokról a Pécsi Egyházmegye honlapján, illetve a rendezvény hivatalos honlapján olvashatnak.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria