A házasság kétségből egységet csinál – Gundel Takács Gábor Pakson

Hazai – 2019. február 21., csütörtök | 11:47

Gundel Takács Gábor volt a vendége a házasság hete paksi rendezvénysorozatának február 14-én.

A Csengey Dénes Kulturális Központban Kutas Attila római katolikus plébános és Simon István nyugalmazott dunaföldvári református lelkész beszélgetett a népszerű televíziós személyiséggel házasságról, hivatásról, küldetésről.

Kutas Attila plébános baráti kapcsolatban áll Gundel Takács Gáborral. Elmondása szerint azért hívta Paksra a népszerű televíziós műsorvezetőt a házasság hetében, hogy a város lakossága felfigyeljen a házasság szépségére és fontosságára, amellyel kapcsolatban elmondta: „Élhető közösség a házasság. Sok öröm van benne. Nagyon nagy iskola például a megbocsátás iskolája, ahova újra meg újra be lehet iratkozni. Gyakorolni lehet és dolgozatot írni, felelni. Évente elővenni a házasság szépségét, és erről beszélni, gondolkodni nagyon fontos dolog.”

Gundel Takács Gábor, a hívő háromgyermekes édesapa a házasságról elmondta: „Én azt gondolom, hogy a házasság, egy nőnek meg egy férfinak a kapcsolata, az egy olyan alapegysége az életünknek, ami mentén ezt az egészet végig lehet csinálni. Nem véletlenül élnek ezen a Földön férfiak és nők, nem véletlenül vagyunk különbözőek. Azt gondolom, hogy ezt a fajta különbözőséget, hogyha két ember szeretettel és bölcsességgel összeilleszti, és a kettőből egyet csinál, a kétségből egységet csinál, akkor az olyan erőt adhat, amivel szép, igaz életet lehet élni, és amivel úgy lehet gyerekeket felnevelni, hogy felelősséggel engedhessük ki őket a világba.”

Pakson a házasság hete rendezvénysorozat keretében a Valentin-napi beszélgetés előtt ökumenikus flashmobbal hívták fel a figyelmet a házasság fontosságára. Emellett február 16-án, szombaton fiatal házaspárokat vártak a Balog Antal Katolikus Iskolába, ahol interaktív program keretében játékkal színesített vacsorán vehettek részt, a február 17-i, vasárnap délelőtti ünnepi szentmisén pedig áldásban részesültek a jegyes- és házaspárok.

A Gundel Takács Gáborral folytatott beszélgetés a Pécsi Egyházmegye YouTube-csatornáján teljes terjedelmében megtekinthető.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria