A horvátok győri zarándoklatát idén online tartják

Hazai – 2021. április 22., csütörtök | 10:32

Az alábbiakban a Győri Egyházmegye Horvát Pasztorális Tanácsának tájékoztatását tesszük közzé a horvátok hagyományos győri zarándoklatával kapcsolatban, amelyet idén május 2-án tartanak.

A Könnyező Szűzanyához szervezett hagyományos anyák napi horvát búcsút 2021. május 2-án, vasárnap tartjuk a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Az ünnepi szentmise délelőtt 10 órakor kezdődik, amelynek főcelebránsa Veres András megyéspüspök, ünnepi szónoka pedig Egresits Ferenc pápai prelátus, székesegyházi kanonok, győr-bácsai plébános lesz. A búcsúi szentmisén közreműködik a kópházi tamburazenekar.

A hatályos járványügyi rendelkezések értelmében kérjük a testvéreket, hogy az idén se személyes jelenléttel, hanem otthonaikból kapcsolódjanak be a szentmise közvetítésébe, amely a következő linken lesz elérhető: https://youtu.be/POfXLkpd7AY

Kérjük az Istenszülő Szüzet, a betegek gyógyítóját, közbenjárásával segítse a járvány csillapodását. A betegek nyerjék vissza egészségüket, az elhunytak pedig jussanak el az örök húsvétra!

A horvát nyelvű felhívás ITT olvasható (a magyar nyelvű alatt).

Forrás: Horvát Pasztorális Tanács, Győri Egyházmegye

Fotó: Ollé Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria