A járványban elhunyt Teréz anya rendjének egyik nővére Angliában

Megszentelt élet – 2020. április 8., szerda | 17:18

Sienna nővér az ételosztásért volt felelős, valószínűleg szolgálat közben fertőződött meg koronavírussal. Április 1-jén hunyt el, 73 esztendős korában. Teréz anya szerzetesnővérei kérik mindenki imáit, mert a swansea-i házukban valamennyi nővér elkapta a betegséget.

A Teréz anya által alapított Szeretet Misszionáriusai rend kalkuttai anyaháza közölte a gyászhírt. A 73 éves Sienna nővér eddigi információik szerint az első a rend szerzetesnővérei közül, aki a koronavírus-járványban vesztette életét. A rend Facebookon megosztott szavai szerint a nővérek tudták, hogy a rászorulók között vannak koronavírussal fertőzöttek is, de továbbra is gondoskodtak róluk.

A kelet-indiai Dzshárkhand államból való Sienna nővér ötven évig szolgált a Szeretet Misszionáriusai rendben; 2016 óta élt a walesi Swansea-ban található rendházukban.

Március utolsó hetében került kórházba a Covid-19 következtében. A swansea-i kolostorban valamennyi nővér elkapta a betegséget, egyikük állapota válságos. A rend londoni háza is karantén alatt áll, mivel több nővérnek is tüdőgyulladása van.

Szülőföldjén, a gumlai egyházmegyében is gyászolják a szerzetesnőt, de, mint Cyprian Kullu általános helynök rámutatott az UCA News portálnak nyilatkozva, a betegség nem válogat, nem számít, pap vagy szerzetes-e valaki, vagy hogy egyáltalán vallásos-e. „Szomorúak vagyunk, hogy elveszítettünk egy mélyen hívő nővért, de örülünk annak, hogy a szegények és rászorulók szolgálata közben hunyt el” – tette hozzá Cyprian Kullu.

Forrás és fotó: MotherTeresa.org; AsiaNews.it

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria