A legszegényebb településekre kerülnek a régi MOL-Bubi-kerékpárok

Hazai – 2021. szeptember 15., szerda | 17:16

A felzárkózó településeken kelnek új életre a májusban lecserélt első szériás MOL-Bubi-kerékpárok. A kétezer használt, de kifogástalan állapotban lévő biciklit a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak adományozta.

A közbringarendszer hetedik születésnapján bejelentett együttműködés révén az almazöld kerékpárokat a Máltai Szeretetszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei telephelyére, Tiszaroffra szállítják, ahol eltávolítják róluk a márkajelzéseket. A későbbiekben a felzárkózó települések lakóinak mindennapjait könnyíthetik meg.

„A legszegényebb településeken élő emberek sokszor másfél órát gyalogolnak a gyógyszertárig, máskor órákat várnak a buszra, hogy a legközelebbi kisvárosba bejussanak. A kerékpárokkal lehetőséget teremtünk munkába járásra, iskolai kirándulásokra, illetve a közösségi közlekedés hiányosságait is enyhítjük majd” – hangsúlyozta Vecsei Miklós, a társadalmi felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke. „Mobilitásfejlesztő cégként nagyon jó, hogy hozzá tudunk járulni hátrányos helyzetű régióban élő, nehéz sorsú emberek mobilitásához” – fogalmazott Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója.

A korszerű, világítással és kosárral rendelkező biciklik strapabírók, ráadásul a szivacstömlős kerekeknek köszönhetően defektekre sem kell számítani használatuk során. A segélyszervezet munkatársai meghatározott időközönként ellenőrzik majd a kerékpárok rendeltetésszerű használatát, illetve a szükséges javításokat is elvégzik, ezzel is támogatva a kerékpárok új használóit.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria