A Magvető Tanoda hagyományteremtő családi napja Nyíregyháza-Huszártepelen

Hazai – 2021. december 21., kedd | 10:54

Adventi készületre, karácsonyra hangoló együttlétre hívtak mindenkit a Magvető tanodások Nyíregyháza-Huszártelepen. „Szállást keres a Szent Család” mottóval indultak fáklyás felvonulásra az intézmény vezetői, pedagógusai, a tanoda közösségéhez tartozó gyerekek és családok, Szocska A. Ábel püspök részvételével december közepén.

A rendezvény fáklyás vonulással kezdődött: a Szentháromság házából a Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskoláig, az ott felállított betlehemig vonult az éneklő menet, melynek élén egy csillag mutatta az utat.

A görögkatolikus általános iskolánál Vincze Sándor igazgató várta őket.

A rendezvény az iskola sportcsarnokában, adventi műsorral folytatódott.

„Egykor Mária és József szállást kerestek Jézusnak, és bekopogtak sok betlehemi ház ajtaján. Most is kopogtatnak a szívünk ajtaján! Akik itt vannak, meghallották. A gyerekek nyitottak, befogadók, elfogadók. Tanulnunk kell tőlük” – mondta köszöntőjében a főszervező, Szabó Bernát Sándorné, a Nyíregyházi Egyházmegye Tanoda Irányító Szervezet szakmai vezetője.

Az összejövetel igazi összefogással szerveződött. A Családsegítő, Gyermekjóléti Szolgálat, a Vidék Kincse Egyesület és a nyíregyháza-örökösföldi lakóközösség is aktívan bekapcsolódott.

A tanoda közösségéhez tartozó családok tartós élelmiszerekből és tisztítószerből álló csomagot vehettek át, az örökösföldiek személyre szóló édességet, játékot is tartalmazó csomagjai mellett, melyeket a lakóközösség nevében Kozák Ferencné és lánya osztott ki.

Pristyákné Mezei Viktória pedagógus és művésztársai, a Pásztortűz Trió, valamint a tanodás gyermekek zenés előadással ajándékozták meg a vendégeket.

A Vidék Kincse Egyesület szeretetvendégséggel és kézműves-foglalkozással (mézeskalács-írókázással és kókuszgolyók készítésével) örvendeztette meg a jelen lévő gyerekeket és felnőtteket.

Szöveg és fotó: P. Tóth Nóra

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria