A másik szemüvegén keresztül nézni a világot – Érzékenyítő délután Nyíregyházán – KÉPRIPORT

Hazai – 2024. április 21., vasárnap | 18:00

Április 16-án kollaborációs érzékenyítő délutánt rendeztek Nyíregyházán a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola és a Speciális Olimpia Hungary közös szervezésében. A szabadtérre tervezett programot az időjárás a főiskola Szent Atanáz termébe kényszerítette. A résztvevők – épek és fogyatékkal élők egyaránt – megtapasztalhatták, milyen a másik szemüvegén keresztül nézni a világot.

A rendezvényt Kocsis Fülöp érsek-metropolita és Pázmány Viktória gyógypedagógus nyitotta meg, majd a megjelenteket Odrobina László rektor köszöntötte.

Ezt követően a szervezők és a főiskola hallgatói táncos bemelegítést tartottak.

A programon érzékenyítő játékok és gyakorlatok során próbálhatták ki a jelenlevők, hogy milyen a másik szem(üveg)én keresztül nézni a világot.

Mindeközben a folyosó floorballtól zengett,illetve a résztvevők arcfestést vagy csillámtetkót is készíttetthettek maguknak.

„Hálásan köszönjük mindenkinek, aki részt vett, jelen volt, és nem hagyta otthon a nyitott szívét – írta az eseményről szóló beszámolóban Farkas Friderika és Stekler Ágnes. – Köszönjük a rendezvényen megjelenteknek és külön tisztelettel a támogató szervezeteknek: a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének, a Special Olympics Hungary csapatának, a ViniBike-nak, a Ridens iskolának és diákjainak, az ÉLIM Evangélikus Szeretetotthon résztvevőinek és a Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola diákjainak.

Hálásak vagyunk a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola munkatársainak és vezetőinek, hogy teret és segítséget adtak a rendezvénynek.

Köszönjük a Nyíregyházi Kenyérgyár Kft.-nek a kétszáz darab friss, meleg kakaós csigát. Köszönjük Gelentei Pálnak és az orosi úti festékshopnak az anyagi támogatást.

Köszönjük azoknak, akik felajánlásukkal idejüket és energiát nem sajnálva velünk voltak.

De legfőképpen hálásak vagyunk Nektek, akik eljöttetek és szerettétek egymást. Reméljük, hogy legközelebb is együtt lehetünk!”

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye; Szent Atanáz-főiskola

Fotó: Farkas Friderika és Vándor Ilka

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria