A „Minden korty számít” programot bemutató képzést szervezett a Katolikus Szeretetszolgálat

Hazai – 2024. május 22., szerda | 9:49

„Minden korty számít” – Tápláltsági állapot és életminőség javítása az intézményi ellátásra szoruló lakóknál címmel szerveztek szakmai napot vezetők számára a Katolikus Szeretetszolgálat budapesti székházában május 14-én.

A programban elméleti és gyakorlati képzést is kaptak a résztvevők.

Elsőként Székács Béla, a Magyar Gerontológiai és Geriátriai Társaság elnöke tartott előadást, A malnutríciónak súlya van címmel, amelyben kiemelte az idősödés folyamata miatt megjelenő változásokat, valamint a szűrés, diagnosztizálás és a kezelés fontosságát, folyamatát.

Molnár Andrea Az izomtömegvesztésnek ára van címmel a táplálásterápia előnyeiről, annak fontosságáról, valamint az időskor miatt kialakult speciális igényekről beszélt.

Kocsis Edina, a Katolikus Szeretetszolgálat Zárdakert Idősek Otthonának vezetője, dietetikus a Demenciával élők táplálkozási dilemmái című előadásban a pépes étrend különleges kihívásait mutatta be, valamint rávilágított a személyre szabott módosított étrend fontosságára is.

A szakmai napon Majerné Klesch Andrea dietetikus, a Nutricia program tudományos munkatársa mutatta be a „Minden korty számít” programot.

Az előadások után kiscsoportos kerekasztal-beszélgetéseket tartottak, melyek során a résztvevők különböző szemszögekből dolgozták fel a „Minden korty számít” program intézményi bevezetésének előnyeit és hátrányait. Megvitatták az intézményi étkezés, táplálás témakörben felmerülő kérdéseket, valamint a malnutrició (alultápláltság) és az ápolás–gondozás kapcsolatát, továbbá a malnutríció-rizikószűrés megvalósítását is.

Forrás és fotó: Katolikus Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria